Receptár Monsalvy: Detská čokoládová torta
Pre milovníkov sladkých dobrôt sme v spolupráci s piešťanskou cukrárňou Monsalvy pripravili seriál fotoreceptov, ktoré nájdete v priebehu celého roka na stránkach Piešťanského týždňa alebo na našom webe. V novinách ich budeme uverejňovať vždy v rovnakom formáte, aby ste si ich mohli vystrihnúť a vytvoriť tak zaujímavý receptár tortičiek a koláčov, ktoré budú aj u vás doma chutiť ako z Monsalvy.
SUROVINY:
Korpus kakaový:
Vajcia 6 ks
Cukor práškový 150 g
Kakao 30 g
Polohrubá múka 80 g
Vanilkový cukor – 1 bal. Dr. Oetker
Krém čokoládový:
Puding čokoládový Dr. Oetker – uvariť podľa návodu
Vanilkový cukor – 1 bal. Dr. Oetker – uvariť
Horká čokoláda (Figaro 100 g) – rozpustiť v uvarenom kúpeli
Maslo 250 g
Cukor kryštál 100 g
Poleva:
Horká čokoláda (Figaro)100 g
Cera – 50 g
Ozdoba:
Marcipánopotlač – obrázková oplátka
Lentilky, prípadne pralinky
POSTUP:
■ Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme kakao, vanilku a ešte dobre premiešame. Potom pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov, preosiatu múku a všetko zľahka ručne premiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pomaly upečieme (180 stupňov Celzia približne 35 minút).
■ Uvarený puding s cukrom necháme vychladnúť. Postupne doň vmiešame kúsky masla, vanilkový cukor a nakoniec primiešame rozpustenú čokoládu. Krém je nadýchaný a bohato čokoládový.
■ Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme na štyri časti, postupne naplníme a spojíme. Povrch a boky torty takisto potrieme plnkou a dáme stuhnúť do chladu na dve hodiny.
■ Po stuhnutí polejeme pripravenou čokoládovou polevou (Cera rozpustená vo vodnom kúpeli spojená nadrobno nakúskovanou čokoládou – miešame až je krásne hladká a lesklá).
■ Povrch dozdobíme pripravenou fotopotlačou na marcipáne s detským motívom, ktorú možno zakúpiť aj v Monsalvy. Kraj torty ozdobíme pestro lentilkami, prípadne čokoládovou ozdobou či pralinkami v podobe malých autíčok.