„Tatranský kuchár“ pochádza z Piešťan
PIEŠŤANY/STARÝ SMOKOVEC – V priestoroch hotela Atrium v Starom Smokovci zorganizoval v apríli Slovenský zväz kuchárov a cukrárov už 21. ročník gastronomickej súťaže Tatranský kuchár 2011 a v tom istom čase aj Jarnú gastronomickú výstavu jedál a cukrárenských výrobkov. Súťaž a výstava mali bohaté zastúpenie študentov zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici. Tatranským kuchárom 2011 sa stal tretiak Michal Hanšut, striebornú medailu vybojoval ďalší tretiak Marek Hetteš.
V silnej celoslovenskej konkurencii kuchárov, čašníkov a cukrárov obstáli študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici na výbornú. Víťaz Michal Hanšut sa podelil o svoje pocity: „Som rád, že naša škola nás vysiela na takéto súťaže, pretože moderná gastronómia napreduje veľmi rýchlo a čo bolo trendom včera, dnes už nemusí platiť. Myslím si, že už samotná účasť na súťaži bola pre mňa prínosom, k mojej odbornosti a víťazstvo – to vždy poteší.“
Na výstave prezentovali svoju šikovnosť aj cukrárky Darina Drobná a Erika Petrášová, ktoré stvárnili artistiku z čokolády. Lucia Žažová prezentovala slávnostnú tortu, kuchár Marek Ščepko previedol nové gastronomické trendy pri teplých a studených predjedlách a Patrik Bališ ponúkol trojchodové menu podľa najnovších pravidiel gastronómie. Obdiv návštevníkov zožala aj slávnostná jarná tabuľa pripravená tretiačkou Romanou Balážovou. Všetci boli ocenení pamätným diplomom a medailou.
Na výstave prezentovali svoju šikovnosť aj cukrárky Darina Drobná a Erika Petrášová, ktoré stvárnili artistiku z čokolády. Lucia Žažová prezentovala slávnostnú tortu, kuchár Marek Ščepko previedol nové gastronomické trendy pri teplých a studených predjedlách a Patrik Bališ ponúkol trojchodové menu podľa najnovších pravidiel gastronómie. Obdiv návštevníkov zožala aj slávnostná jarná tabuľa pripravená tretiačkou Romanou Balážovou. Všetci boli ocenení pamätným diplomom a medailou.
Riaditeľka školy Anna Zálešáková povedala: „Naša škola stavila na vysokú odbornosť vyučovania, ku ktorej určite patrí aj porovnanie študentov v celoslovenskom meradle, čo nám umožňuje práve účasť na rôznych odborných súťažiach. Samozrejme, výborné umiestnenia sú výsledkom spolupráce a prípravy žiakov odbornými učiteľmi a majstrami odbornej výchovy.“