Radosť sa ukrýva v hline

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. februára 2011, 09:21
  • Autor:ar

PIEŠŤANY – Tradičnou mekkou voľného času v Piešťanoch je už niekoľko rokov CVČ Ahoj na Teplickej ulici. Deti i mládež sa pod jeho záštitou venujú rozvíjaniu svojich zručností a nadania. Ponuka záujmových útvarov je bohatá. S kamerou sme navštívili keramikársky krúžok, ktorý vedie Alexandra Franková.

Deti pod dohľadom Sašy, ako familiárne oslovujú svoju obľúbenú vedúcu, pracujú s hlinou. V ich rukách sa tvárna hnedá hmota mení na domčeky, zvieratká, rôzne figúry – jednoducho na čokoľvek, čo sa zrodí v ich fantázii.

((myvideo:1))

Krúžok navštevuje pritom čoraz viac detí. "Niekedy nás je tu toľko, že sa tu ani nemôžem hýbať. Priestory sú totiž nedostačujúce," vysvetľuje Saša. V obkľúčení hlinených postavičiek sa deti rozvravia o svojich radostiach a ťažkostiach v škole, zážitkoch z minulých prázdnin alebo o očakávaní tých nadchádzajúcich. Stretnú sa tu však i spolužiaci z jednej školy, ktorí sa predtým nepoznali, no počas tvorivého procesu sa nakoniec skamarátia.

"Minule som spojila keramikárov zo základných škôl s keramickým krúžkom integrovaných detí a čakala som, aké budú odozvy. Môžem povedať, že spolunažívanie a kamarátenie je veľmi dobré," teší sa Saša, ktorá vo vlastnom voľnom čase navštevuje s debničkou hliny základné a materské školy a rozosieva tak do detských duší lásku k umeniu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 21. septembra. Tento deň je Svetovým dňom Alzheimerovej choroby, Svetovým dňom vďačnosti a Medzinárodným dňom mieru. Meniny…
  • 21.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 20. septembra. Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava.
  • 20.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 21. septembra 2024
Meniny má Matúš, zajtra Móric