Z farmy na váš tanier: recepty z morčacích pŕs a kuracích rezňov
V dnešnej dobe, keď sa mnohí z nás snažia dbať na kvalitu potravín, ktoré konzumujeme, je dôležité vyberať si zdroje, ktoré zaručujú čerstvosť, pôvod a vysokú výživovú hodnotu surovín. Lokálne hydinárske farmy predstavujú skvelú voľbu pre všetkých, ktorí chcú mať istotu, že na ich tanieri sa objaví nielen chutné, ale aj zdravé a ekologicky vyrábané mäso.
Jedným z najlepších príkladov takejto farmy na Slovensku je TOP-Farm, spol. s r.o., ktorá spája tradíciu, kvalitu a udržateľný prístup.
Predstavujeme TOP-Farm, spol. s r.o.
TOP-Farm, spol. s r.o. (www.top-farm.sk) patrí medzi popredné slovenské hydinárske farmy, ktoré sa zameriavajú na produkciu kvalitného a čerstvého hydinového mäsa. Hydinárska farma sídli v krásnom vidieckom prostredí, kde má hydina dostatok priestoru na prirodzený pohyb, čo prispieva k ich zdraviu a kvalite mäsa. Pri chove hydiny sa kladie dôraz na etický prístup a dodržiavanie prísnych hygienických štandardov. Výsledkom je mäso, ktoré si zachováva svoju prirodzenú chuť a je bohaté na živiny.
Jedným z hlavných princípov TOP-Farm je transparentnosť vo výrobe. Zákazníci majú možnosť dozvedieť sa o pôvode každého produktu a o podmienkach, v ktorých bola hydina chovaná. Okrem toho, všetky produkty sú bez prídavných rastových hormónov a antibiotík, čo je zárukou ich čistoty a vysokej kvality.
TOP-Farm sa taktiež angažuje v podpore lokálnej komunity a udržateľného poľnohospodárstva. Nákupom ich produktov nielenže získate výnimočne kvalitné mäso, ale zároveň podporíte slovenských farmárov a ich snahu o zodpovedné hospodárenie.
Ak si vyberiete mäso z TOP-Farm, môžete si byť istí, že na vašom tanieri skončí produkt, ktorý je zdravý, chutný a podporuje lokálnu ekonomiku.
Recepty z morčacích pŕs a kuracích rezňov
Hydinové mäso je univerzálnou surovinou, ktorú možno využiť v rôznych pokrmoch. Morčacie prsia a kuracie rezne sú ideálnou voľbou pre zdravé a chutné jedlá, ktoré potešia celú rodinu.
Marinované morčacie prsia na grile
Ingrediencie:
- 500 g morčacích pŕs
- 3 lyžice olivového oleja
- šťava z 1 citróna
- 2 strúky cesnaku (pretlačené)
- 1 čl sušeného oregana
- soľ a čerstvé mleté korenie
Postup:
- Morčacie prsia nakrájajte na tenšie plátky.
- V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, oregano, soľ a korenie.
- Plátky morčacieho mäsa vložte do marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny.
- Rozohrievajte gril na strednú teplotu a mäso grilujte z každej strany približne 5-7 minút, alebo kým nie je hotové.
- Podávajte s grilovanou zeleninou alebo čerstvým šalátom.
Chrumkavé kuracie rezne v bylinkovej strúhanke
Ingrediencie:
- 500 g kuracích rezňov
- 100 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 150 g strúhanky
- 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (petržlen, tymián, bazalka)
- soľ a korenie
- rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
- Kuracie rezne jemne naklepte, osoľte a okoreňte z oboch strán.
- Pripravte si tri misky: do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku zmiešanú s nasekanými bylinkami.
- Každý rezeň obaľte najprv v múke, potom vo vajci a nakoniec v bylinkovej strúhanke.
- Na panvici rozohrejte olej a rezne smažte dozlata z oboch strán.
- Hotové rezne podávajte so zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom.
Nech už sa rozhodnete pre grilované morčacie prsia alebo chrumkavé kuracie rezne, výsledok bude vždy chutný a zdravý, ak si vyberiete suroviny z overeného zdroja, akým je TOP-Farm.
(inz.)