Zomrel michelinský šéfkuchár, odchovanec „hotelky“ v Piešťanoch
Známy český šéfkuchar Pavel Pospíšil odišiel do kulinárskeho neba. Majiteľ jednej z najlepších reštaurácií v Nemecku vyštudoval kuchárčinu na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Zomrel v nedeľu 15.12. vo veku 80 rokov. Informáciu priniesol portál aktuality.sk.
Počas školy odišiel na stáž do Berlína, odkiaľ sa už nevrátil. Medzi veľkou konureciou v Nemecku nakoniec spravil kuchársku skúšku a nastúpil ako zástupca šéfkuchára v hoteli vo Frankfurte. Neskôr jeho kroky viedli do Baden-Badenu kde sa naplnil jeho kuchársky osud a po piatich rokoch si za mestom otvoril vlastnú reštauráciu. Tam získal aj najvyššie kuchárske ohodnotenie, michelinskú hviezdu a jeho reštaurácia bola roky považovaná za jeden z najlepších podnikov v Nemecku.
Diváci môžu šéfkuchára poznať z účinkovania v televízii, z populárnej kulinárskej relácie Tajomstvo mojej kuchyne, ktorú moderoval s herečkou Kamilou Magálovou.