INEKO: Trnava a Trenčín najlepšie spomedzi krajských miest

Trnava v prehľade hospodárenia samospráv Inštitútu pre ekonomické a sociálne otázky (INEKO) opäť potvrdila svoje výborné finančné zdravie. Po piatich rokoch na prvom mieste medzi krajskými mestami sa v najnovšom rebríčku delí o prvú priečku s Trenčínom. V celkovom poradí miest je Trenčín na 16. a Trnava na 18. mieste, v hodnotení od nuly po šesť získali zhodné skóre 5,2. Najlepšie finančné zdravie spomedzi všetkých slovenských miest má Krásno nad Kysucou.

V celkovom poradí miest je Trnava na 18. priečke. (Autor: FB Mestská televízia Trnava)

„Aktuálna náročná ekonomická situácia dopadá i na slovenské samosprávy. Napriek tomu si v Trnave dlhodobo držíme jednak výborné hodnotenie nášho hospodárenia a tiež sa nám darí investovať do mestskej infraštruktúry sumy v bezprecedentnej výške,“ uviedol primátor Trnavy Peter Bročka.

Spomedzi všetkých miest na Slovensku získalo celkovo 38 miest hodnotenie „výborné finančné zdravie“, čo predstavuje skóre nad päť bodov. Prvú priečku v aktuálnom rebríčku obhájilo sedemtisícové mesto Krásno nad Kysucou, ktoré dosiahlo 5,68 bodu. Nasledujú Tvrdošín (5,59), Dubnica nad Váhom (5,54), Nové Mesto nad Váhom (5,54) a Svätý Jur (5,49). Týchto päť miest bolo na vrchole rankingu aj pred rokom, dokonca v rovnakom poradí.

Z Trnavského kraja skončili v rebríčku INEKO najvyššie na 11. priečke Sereď, na 12. Sládkovičovo, na 13. Hlohovec a do prvej tridsiatky sa dostal aj Leopoldov. Ten je druhý medzi mestami, ktoré vlani dosiahli najvyšší prebytok. Naopak, Piešťany a Vrbové sa umiestnili ďaleko až v druhej polovici rebríčka zo 141 hodnotených. Piešťanom (4,7) patrí 93. pozícia a Vrbovému (4,6) až 108. pozícia.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 18. októbra. Tento deň je Svetovým dňom menopauzy, Sviatkom sv. Lukáša, patróna umelcov a maliarov, lekárov a…
  • 18.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 17. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom boja proti chudobe. Meniny má Hedviga.
  • 17.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 18. októbra 2024
Meniny má Lukáš, zajtra Kristián