Ďiaľkoví plavci ŠPK Kúpele ovládli štatistiky Slovenského pohára

V Šamoríne sa 20. septembra konalo Superfinále Slovenského pohára v diaľkovom plávaní – celkovo šieste kolo pohárových pretekov. Bolo náhradou za preteky v Štúrove, ktoré sa mali konať 15. septembra na kúpalisku Vadaš. Nepriazeň počasia a záplavy však organizátorom zabránili v ich usporiadaní, pretože ani prognóza pre účastníkov z celého Slovenska nebola priaznivá.

Úspešní diaľkoví plavci ŠPK Kúpele Piešťany: (zľava) Mário Stanček, Natália Ertlová, Lucia Slámová a Kristína Királová. (Autor: autor)

V šamorínskom rezorte X-Bionic sa zišla nižšia účasť (67 pretekárov z 21 klubov), pretože bol piatok, pracovný deň. Záverečné kolo seriálu sa plávalo v 50-metrovom vonkajšom bazéne, v čase pretekov už prekrytom bublinou v rámci prípravy na zimu.

Klub ŠPK Kúpele Piešťany reprezentovalo 17 plavcov, tí mali po úspešných kolách v letných mesiacoch vysoké ambície. V článku prinášame pohľad na celkové výsledky pohára, ktorý pozostával z dvoch kôl v 50-metrových bazénoch a štyroch kôl na otvorených vodách, o ktorých sme informovali v priebehu leta.

Celkovou víťazkou kategórie mladších junioriek sa stala po stabilných výkonoch Natália Ertlová. Medzi mladšími juniormi vyhral Mário Stanček a druhé miesto obsadil Rastislav Čačík. V dvojročníku starších juniorov patril bronzový stupienok Patrikovi Tapušíkovi. Kategóriu najmladších junioriek vyhrala Lucia Slámová a tretia skončila tiež zástupkyňa ŠPK Kristína Királová. Medzi chlapcami skončil tretí Sebastián Hornák. V kategórii 13-ročných žiačok si Milica Martinkovičová vyplávala druhú a Michaela Csenkyová tretiu priečku.

Dvanásťročné dievčatá obsadili celý stupienok víťazov vo farbách Kúpeľov v poradí Nina Frištáková, Nelly Gáliková a Nina Pecháčová. Medzi 12-ročnými chlapcami vystúpil na strieborný stupienok Patrick Budai. Medzi 11-ročnými dievčatami skončila na striebornej pozícii Tamara Sára Žažová, bronzovú radosť mala Alexandra Tapušíková a nepopulárnu zemiakovú medailu brala Karolína Lajchová. Tobiáš Šiška si vyplával druhé miesto medzi 10-ročnými chlapcami. Výpočet úspechov plavcov ŠPK Kúpele zavŕšila víťazstvom 10-ročná Vivien Jägrová.

Plavci ŠPK Kúpele Piešťany s prevahou ovládli štatistiky v práve skončenom ročníku Slovenského pohára v diaľkovom plávaní. Medzičasom už zaberajú v príprave na bazénovú zimnú časť sezóny. Prajeme im všetkým veľa zdravia a šťastia v tréningu aj plaveckých súbojoch v nastávajúcej časti roka.

Radoslav Suchánek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 20. októbra. Tento deň je Svetovým dňom osteoporózy a Medzinárodným dňom stromov. Meniny má Vendelín.
  • 20.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 21. októbra. Tento deň je Dňom pôvodných odrôd jablka. Meniny má Uršuľa.
  • 21.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
utorok, 22. októbra 2024
Meniny má Sergej, zajtra Alojzia