Colníci zaistili falzifikáty pracích gélov

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 7. októbra 2024, 00:09

Ozbrojení príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava zaistili vyše tristo pracích gélov, pri ktorých vzniklo podozrenie z falšovania ochrannej známky. Zaistili ich na hraničnom priechode s Českou republikou.

(Autor: Colný úrad Trnava)

Ozbrojení príslušníci finančnej správy zo Stanice colného úradu Senica vykonávali na hraničnom priechode v Brodskom, v smere z Českej republiky, bežnú kontrolu zameranú na daňový dozor a colný dohľad. Počas nej zastavili nákladné vozidlo s českým evidenčným číslom. Pri kontrole ložného priestoru hliadka zistila, že sa v ňom nachádzajú pracie gély označené názvom Ariel, pri ktorých vzniklo podozrenie z falšovania ochrannej známky Procter & Gamble International.

Vodič nákladného auta nevedel predložiť doklady o spôsobe a pôvode nadobudnutia tovaru, colníci preto pracie prostriedky v celkovom množstve 324 kusov zaistili. Podľa dodacieho listu tovar smeroval z Čiech do predajne na Slovensku. Svoje podozrenie colníci bezodkladne oznámili aj zástupcovi majiteľa ochrannej známky, ktorý potvrdil, že ide o falšovaný tovar. Práve on teraz rozhodne o ďalšom postupe. Má možnosť vyjadriť sa, či súhlasí so zničením tovaru alebo podá návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky.

Falšované pracie gély môžu predstavovať vážne riziko pre zdravie spotrebiteľov, keďže zvyčajne nespĺňajú normy kvality a môžu obsahovať nebezpečné chemické látky. Spotrebitelia by sa pri kúpe takéhoto druhu tovaru mali vyhýbať jeho nakupovaniu prostredníctvom sociálnych sietí alebo v pochybných, podozrivo lacných obchodoch.

Osobám, ktoré sa nezákonným spôsobom chcú obohacovať na známych značkách, okrem zničenia tovaru hrozí aj trestné stíhanie a pokuta až do výšky 67-tisíc eur. Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do 135-tisíc eur.

zdroj: Colný úrad Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 20. októbra. Tento deň je Svetovým dňom osteoporózy a Medzinárodným dňom stromov. Meniny má Vendelín.
  • 20.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 21. októbra. Tento deň je Dňom pôvodných odrôd jablka. Meniny má Uršuľa.
  • 21.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 22. októbra 2024
Meniny má Sergej, zajtra Alojzia