Podvodníci skúšajú vytiahnuť peniaze od seniorov v okrese Piešťany, zatiaľ sa im nedarí

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 27. septembra 2024, 17:15

Telefonujúci podvodníci sa zamerali na seniorov v okrese Piešťany. Policajti na operačnom stredisku prijali v priebehu piatka 27. septembra už tri oznámenia o podvodných telefonátoch. Ani jeden z pokusov obrať seniorov o peniaze zatiaľ nevyšiel.

Podvodníci sa najčastejšie snažia oklamať svoje potenciálne obete prostredníctvom legendy o vnukovi, policajtovi, lekárovi či právnikovi. (Autor: Polícia SR)

V jednom prípade podľa trnavskej polície 92-ročnej žene zavolali, že jej syn mal dopravnú nehodu. Mala si nachystať 35 tisíc eur, zabaliť ich do tašky a vhodiť do smetného koša pred domom. Stará pani nenaletela a hovor rýchlo ukončila. Ďalším dvom ženám volali údajní policajti a varovali ich pred podvodom, ktorý sa na ne chystá. „Ani jedna z nich požadované peniaze nenachystala a namiesto toho sa obe obrátili na skutočnú políciu. Policajti sa prípadmi začali ihneď zaoberať. Takéto konanie osôb preverujú v súvislosti s trestným činom podvodu a intenzívne pracujú na zistení totožnosti podvodníkov,“ informovala trnavská polícia.

Podvodníci sa najčastejšie snažia oklamať svoje potenciálne obete prostredníctvom legendy o vnukovi, policajtovi, lekárovi či právnikovi. Rôznymi manipulačnými technikami sa snažia navodiť u obete pocit, že len oni môžu volajúcemu v zúfalej situácii pomôcť. Polícia seniorom radí, aby takýto hovor radšej ukončili.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 27. septembra. Tento deň je Svetovým dňom cestovného ruchu a Dňom železničiarov. Meniny má Cyprián.
  • 27.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 28. septembra. Tento deň je Svetovým dňom besnoty, Svetovým dňom za právo vedieť a Medzinárodným námorným dňom…
  • 28.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 28. septembra 2024
Meniny má Václav, zajtra Michal, Michaela