Začne sa nová umelecká sezóna

  • Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Hudba / Podujatia
  • 22. septembra 2024, 01:00

O veľkolepé a vysoko umelecky hodnotné otvorenie už 44. umeleckej sezóny Domu umenia Slovenskej filharmónie v Piešťanoch sa tentoraz postarajú dve hviezdy na jednom vystúpení – Štátny komorný orchester Žilina pod taktovkou Leoša Svárovského so sólistom Teom Gertlerom a Spevácky zbor Umeleckého súboru Lúčnica pod vedením zbormajsterky Eleny Matušovej.

(Autor: DU SF)

Spojenie týchto profesionálnych telies je zárukou vysokej umeleckej úrovne, ktorá je v Dome umenia vždy zárukou. Koncert je zároveň súčasťou Bratislavských hudobných slávností, tie sú najvýznamnejším a najprestížnejším medzinárodným festivalom na Slovensku, ktorý sa koná od roku 1964. Od roku 1973 sú BHS jediným slovenským reprezentantom v európskej asociácii festivalov EFA, ktorá sídli v Bruseli. 

Na koncerte v piatok 27. septembra o 19. hodine odznejú diela hudobných velikánov Ludwiga van Beethovena, Wolfganga Amadea Mozarta či Antona Zimmermanna. 

Program podujatí nájdete aj na www.domumenia-piestany.sk, kde je možné si zakúpiť vstupenky. Ich predaj je tiež v pokladni Domu umenia. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
streda, 23. októbra 2024
Meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava