Piešťanskí hasiči riešili dopravné nehody aj padnuté stromy

  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Spravodajstvo
  • 19. septembra 2024, 01:14

Profesionálni hasiči z Piešťan asistovali počas minulého týždňa nielen pri dopravných nehodách, ale odstraňovali aj padnutý strom pod Červenou vežou.

Príslušníci HaZZ Piešťany v piatok 13. septembra odpratávali z cesty pod Červenou vežou zrútený strom.
Foto HaZZ PN

Prvý výjazd mali v pondelok 9. septembra na diaľnicu, kde sa v smere na Trnavu prevrátil kamión. Ostal ležať na boku mimo cesty. Nehodu hasičom ohlásili okoloidúci pracovníci ZSE, ktorí tiež pomohli zranenému vodičovi dostať sa von z vozidla. Vytiahli ho z kabíny po rozbití čelného skla. Hasiči mužovi poskytli prvú predlekársku pomoc a následne vykonali ďalšie zabezpečovacie opatrenia. Záchranka kamionistu odviezla do piešťanskej nemocnice na ošetrenie.

V utorok 10. septembra hasiči uhasili požiar pri podchode pod železnicou na Vrbovskej ceste a na druhý deň pomáhali záchranárom zniesť z bytového domu na Ulici A. Hlinku nadrozmernú pacientku v bezvedomí, ktorú bolo potrebné odviezť do nemocnice.  

Príslušníci HaZZ Piešťany pomáhali v piatok 13. septembra polícii pri nahlásenom bombovom útoku v Auparku, ale ešte predtým sa na cestu pod Červenou vežou zrútil strom, ktorý odstránili. Pretože strom strhol optické káble a poškodil dve pouličné lampy, ktoré patria obci Banka, k udalosti zavolali i starostku, nakoľko vznikla škoda na obecnom majetku.

V sobotu 14. septembra riešili profesionálni hasiči dopravnú nehodu dvoch osobných áut na Topoľčianskej ceste v obci Banka. Našťastie, nik sa nezranil, zato bolo potrebné väčšie množstvo perlitu, pretože po nehode vytiekli prevádzkové kvapaliny. K dvadsiatim kilám sorbčného materiálu ešte hasiči použili na likvidáciu ekologickej škvrny ďalších tridsať, ktoré im operatívne doviezol kolega z piešťanskej hasičskej základne.

Nielen dobrovoľní hasiči z Chtelnice, Jaslovských Bohuníc, Križovian nad Dudváhom, Vlčkoviec, Voderád, Vrádišťa, ale aj profesionáli z Piešťan, Galanty, Trnavy, Dolnej Stredy, Kútov, Holíča a Senice pomáhali v nedeľu 15. septembra pri záchranných prácach v obci Kopčany, kde hrozilo vyliatie rieky Morava, s množstvom nasadenej techniky i ľudí.

Piešťanských hasičov povolali v pondelok 16. septembra dopoludnia na Obchodnú ulicu k padnutému stromu. Ten popílili a odpratali.

(vd), foto: OR HaZZ Piešťany/FB Dopravný servis – okres Piešťany a okolie

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 19. septembra. Tento deň je Dňom vzniku Slovenskej národnej rady. Meniny má Konštantín.
  • 19.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 19. septembra 2024
Meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava