Diaľkoví plavci Kúpeľov v domácej vode najlepší

  • Plávanie / Šport
  • 25. augusta 2024, 00:01

Vo vodnej nádrži Sĺňava sa v nedeľu 4. augusta súbežne s triatlonom Slovakman za príjemného počasia uskutočnilo tretie kolo Slovenského pohára v diaľkovom plávaní. Súčasťou podujatia boli Majstrovstvá Slovenska v plávaní na jeden kilometer pre žiacke vekové kategórie a kategóriu najmladších juniorov. Súťažilo spolu 83 pretekárov z 26 slovenských klubov, medzi nimi i ŠPK Kúpele Piešťany, voda mala 21 stupňov Celzia, na čo sú diaľkoplavci zvyknutí.

Spoločná fotografia plavcov ŠPK Kúpele po úspešných pretekoch v Piešťanoch. (Autor: archív ŠPK Kúpele)

Pohyb vo vode Váhu v okolí Lodenice triatlonistom aj plavcom znepríjemňovalo množstvo vodných rastlín, s čím sa však pretekári veľmi dobre vysporiadali, hoci si pri vyliezaní na breh vynášali na sebe zelené „okrasy“.

Karolina Valko (uprostred) bola na 5 km najrýchlejšia medzi 14-15-ročnými dievčatami i medzi ženami.

Plavcom ŠPK Kúpele Piešťany sa na podujatí darilo. Z vody vylovili 23 medailí, najviac zo zúčastnených klubov. Najväčší úspech na domácom podujatí zažili dievčatá Anna Mária Schott, Nina Pecháčová, Sára Tamara Žažová a Vivien Jägrová, keď svoje vystúpenia na 1 km pozlátili titulmi majsteriek Slovenska. Strieborný lesk v majstrovských súťažiach mali vystúpenia Sabíny Bališovej, Ley Filipovej, Anety Schott a Alexandry Tapušíkovej. Striebrom ocenili aj chlapcov Patricka Budaia a Tobiáša Šišku. Na bronzový stupienok vystúpila Eliška Bališová.

V disciplínach Slovenského pohára sa plavcom ŠPK Kúpele darilo tiež. Rastislav Čačík vystúpil na najvyšší stupienok za 5 km 16-17-ročných. Karolina Valko sa na 5 km trati dlho držala za najlepšími chlapcami, ktorí ju utrhli až na poslednom kilometri, čím si zabezpečila víťazstvo medzi 14-15-ročnými dievčatami i v celkovom poradí žien. Lucia Slámová, ďalšia reprezentantka ŠPK, skončila v tých istých pretekoch na bronzovej priečke. Mário Stanček vyhral 3 km trať medzi 14-24-ročnými, Patrik Tapušík bol strieborný a Sebastián Hornák obsadil bronzový stupienok. Natália Ertlová vyhrala 3 km v kategórii 14-24-ročných, Milica Martinkovičová sa tešila z bronzu medzi 13-ročnými a Nelly Gáliková oslavovala víťazstvo medzi 12-ročnými dievčatami.

(Zľava) Patrik Tapušík, Mário Stanček a Sebastián Hornák obsadili stupne víťazov na 3 km v kategórii 14-24-ročných.

V kategóriách masters vystúpili na stupne víťazov po zdolaní 3 km trate traja plavci ŠPK: Lukáš Rusnák – zlato, Juraj Horil – zlato a Pavel Škodný – striebro. Gratulujeme všetkým plavcom Kúpeľov, ktorí sa zúčastnili náročného piešťanského kola Slovenského pohára. 

Radoslav Suchánek

0 Shares

Najnovšie správy

Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 20. októbra. Tento deň je Svetovým dňom osteoporózy a Medzinárodným dňom stromov. Meniny má Vendelín.
  • 20.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 21. októbra. Tento deň je Dňom pôvodných odrôd jablka. Meniny má Uršuľa.
  • 21.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 22. októbra 2024
Meniny má Sergej, zajtra Alojzia