Tréner PFK Martin Krajčovič: Pred štvrtou ligou máme rešpekt, ale nie strach

  • Šport / Futbal
  • 31. júla 2024, 00:01

Futbalisti PFK Piešťany v uplynulej sezóne vyhrali piatu ligu a postúpili do štvrtej ligy, najvyššej regionálnej súťaže. O tento úspech sa postaral tím vedený trénerom Martinom Krajčovičom, s ktorým sa klub dohodol na ďalšej spolupráci.

Tréner Martin Krajčovič priviedol A-mužstvo PFK Piešťany do štvrtej ligy. (Autor: PFK Piešťany)

Spýtali sme sa ho na dojmy z úspešnej sezóny a náhľad na nový súťažný ročník.

Vaše mužstvo postúpilo do štvrtej ligy. Aké sú vaše pocity po dosiahnutí tohto úspechu?

V podstate sme si splnili to, čo sme si dali cieľom – hrať v piatej lige o popredné miesta, prípade sa pokúsiť o postup do vyššej ligy. Veľká vďaka patrí celému mužstvu za to, že to dokázali. Boli sme dominantní v každom zápase, postup do štvrtej ligy je určite zaslúžený.

A-mužstvo malo veľmi silnú defenzívu a ofenzívu, sezónu ukončilo so skóre 80:26. Čomu by ste pripísali aj tento úspech?

Som spokojný s útočnou i s obrannou činnosťou. Strelili sme veľa gólov, čo je výsledok celého mužstva, keďže sme nemali strelca, ktorý dal najviac gólov. Prispeli aj obrancovia a spoločne zvládli nastrieľať najviac gólov v súťaži.

Čo si myslíte o úrovni štvrtej ligy a aké sú vaše očakávania do nadchádzajúcej sezóny?

Vieme, čo nás bude čakať. Je to veľmi náročná súťaž, čakajú nás ťažké zápasy. Zatiaľ nevieme, koľko mužstiev sa nakoniec prihlási, no či už ich bude sedemnásť alebo osemnásť, budú kvalitné a hlavne vyrovnané. Pred štvrtou ligou máme rešpekt, ale nie strach. Verím tomuto mužstvu, že má kvalitu a ukáže ju v novej sezóne.

Aké máte plány v letnej príprave?

Zameriame sa na zdokonaľovanie hernej činnosti jednotlivca, taktiež zapracujeme na organizácii či systéme hry. Keďže táto súťaž je náročná, musíme sa na ňu dobre pripraviť.

Ako plánujete posilniť tím, aby bol konkurencieschopný?

Je prirodzené, že po sezóne príde k odchodom niektorých hráčov, ani naše mužstvo nebolo výnimkou. Na túto skutočnosť musíme však adekvátne zareagovať. V hľadáčiku či na skúšku už máme nejakých hráčov, ktorých zatiaľ nechcem menovať. Káder vhodne doplníme a budeme myslieť na filozofiu, ktorú sme si stanovili, aby jadro tímu tvorili odchovanci klubu PFK Piešťany.

zdroj: PFK Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 20. októbra. Tento deň je Svetovým dňom osteoporózy a Medzinárodným dňom stromov. Meniny má Vendelín.
  • 20.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je pondelok 21. októbra. Tento deň je Dňom pôvodných odrôd jablka. Meniny má Uršuľa.
  • 21.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 22. októbra 2024
Meniny má Sergej, zajtra Alojzia