Prázdninový deň prežili školáci zo ZŠ Brezová s hasičmi

Horúci prvý júlový pondelok sa prázdninujúcim deťom zo Základnej školy na Brezovej ulici v Piešťanoch niesol v znamení hasičských útokov. Predvádzačku – teda to, ako v skutočnosti vyzerajú hasičské zásahy školákom, ale aj ich vychovávateľkám Monike Košařovej, Ľubici Horňákovej, Anne Zsolnayovej a pedagogičke Ivete Ševcovej, prezentovali štyria profesionálni hasiči Okresného riaditeľstva HaZZ v Piešťanoch.

Prázdninujúce deti zo Školského klubu Základnej školy Brezová sa tešili na dopoludnie s piešťanskými hasičmi. (Autor: až)

„Deťom sa asi najviac páčil hasičský útok. Vonku bolo horúco, takže keď striekali vodu zo striekačky, sa zároveň aj osviežili,“ uviedla jedna z vychovávateliek. Hasiči školákom, ktorí počas prázdnin navštevujú školský klub, kde majú pre nich pracovníci školstva pripravené rôzne aktivity, vysvetľovali, ba aj názorne ukázali, ako zachraňujú napríklad vodiča, ktorý havaroval vo vozidle a je potrebné poskytnúť prvú predlekársku pomoc. Ak je vážne poranený a so zlomeninami, opatrne ho preložia do vákuovej dlahy, zafixujú a prenesú do sanitky. Ak má zranený „iba“ zlomeninu ruky, aj takémuto ruku zafixujú nafukovacou dlahou.

Deti si vyskúšali hasičské prilby, poťažkali „bomby“ ručných hasiacich prístrojov či tie, ktoré majú hasiči k dispozícii k autonómnym dýchacím prístrojom. Mohli si posedieť v hasičskom aute, zaujímali sa o hasičskú výstroj aj výzbroj a celé predpoludnie sa nieslo v znamení otázok, odpovedí a úžasných zážitkov. Veď dotknúť sa volantu hasičského auta, prilby či namieriť striekačku a uhasiť imaginárny požiar je snom azda každého malého chlapca. A možno aj dievčatka.

„Veľmi pekne ďakujeme hasičom za ich kamarátsky prístup i ľudsky peknú prezentáciu ich práce,“ poďakovali sa v mene detí pedagogička a vychovávateľky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 17. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom boja proti chudobe. Meniny má Hedviga.
  • 17.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 18. októbra. Tento deň je Svetovým dňom menopauzy, Sviatkom sv. Lukáša, patróna umelcov a maliarov, lekárov a…
  • 18.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 18. októbra 2024
Meniny má Lukáš, zajtra Kristián