Folklórne popoludnie v Šípkovom

  • Kultúra a spoločnosť
  • 1. júla 2024, 00:01

V obnovenom prírodnom amfiteátri v Šípkovom sa v sobotu 15. júna uskutočnilo prvé folklórne podujatie v rámci projektu Folklór pre všetkých, na ktoré zavítalo okolo tristo návštevníkov.

(Autor: OZ Deti, príroda a zdravie)

Ako prvá vystúpila rodina Hlbocká, ktorá nás preniesla do minulosti – do tradičného života na dedine. Katka Hlbocká svojím krásnym spevom priblížila všetkým divákom slovenské zvyky a tradície od kolísky až po dospelosť a spolu s manželom predviedli tradičné aj netradičné ľudové hudobné nástroje. Ďalším hosťom bola Ženská spevácka skupina Holeška z Prašníka s kopaničiarskymi piesňami.

Po nich vystúpil Folklórny súbor Žito s pestrým tanečným aj speváckym programom. Po skončení vystúpenia nasledovala škola tanca v podaní členov FS Žito – záujemcovia z radov divákov sa naučili tanečné kroky a výborne sa pritom všetci zabavili. Po celý čas sa predávali tradičné slovenské dobroty a oživením najmä pre deti boli húsatká Martina Bagara z farmy Etelka.

Veríme, že projekt Folklór pre všetkých bude pokračovať aj na budúci rok v podobe druhého ročníka Folklórneho popoludnia. Veľká vďaka patrí dobrovoľníkom z občianskeho združenia Deti, príroda a zdravie, ktorí túto jedinečnú akciu zorganizovali, a tiež Trnavskému samosprávnemu kraju za finančnú podporu.

zdroj: OZ Deti, príroda a zdravie

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 18. októbra. Tento deň je Svetovým dňom menopauzy, Sviatkom sv. Lukáša, patróna umelcov a maliarov, lekárov a…
  • 18.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 17. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom boja proti chudobe. Meniny má Hedviga.
  • 17.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 18. októbra 2024
Meniny má Lukáš, zajtra Kristián