Súrodenci Verčimákovci majú slávika v hrdle: Lucia zlatého!

  • Mladí dnes
  • 17. júna 2024, 00:01

V krajskom kole speváckej súťaže Slávik Slovenska, ktorá sa konala koncom apríla v Trnave, uspeli talentovaní speváci Základnej umeleckej školy v Piešťanoch, súrodenci Lucia a Martin Verčimákovci.

Luciu a Martina Verčimákovcov vedie odborne v speve Vladimíra Žitňanská. (Autor: archív autora)

Lucii sa podarilo vyspievať prvé miesto v prvej kategórii a postup do celoslovenského kola! Jej bratovi ušlo víťazstvo o vlások, teší sa zo striebra. Žiakov sprevádzala na klavíri ich učiteľka spevu Vladimíra Žitňanská.

Spevácka súťaž Slávik Slovenska patrí medzi najväčšie súťaže na Slovensku, každý rok sa jej zúčastní okolo 22-tisíc detí, ktoré postupujú zo školského kola do okresného, krajského a celoslovenského.

Lucka Verčimáková bude Trnavský kraj reprezentovať 27. júna v Bratislave v budove Slovenského rozhlasu, kde ju bude sprevádzať počas finálového kola Ľudová hudba Polun. Krajského kola sa zúčastnil a výkony súťažiacich hodnotil aj zakladateľ súťaže Peter Štilicha. Deti si zaslúžene vybojovali krásne miesta vďaka svojmu talentu a pracovitosti. Držme palce Lucke na celoslovenskom kole!

Vladimíra Žitňanská

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 18. októbra. Tento deň je Svetovým dňom menopauzy, Sviatkom sv. Lukáša, patróna umelcov a maliarov, lekárov a…
  • 18.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 17. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom boja proti chudobe. Meniny má Hedviga.
  • 17.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 18. októbra 2024
Meniny má Lukáš, zajtra Kristián