Nové ihrisko v Kocuriciach stálo 130-tisíc eur

V miestnej časti Kocurice sa vo štvrtok 6. júna v obedných hodinách konalo oficiálne otvorenie ihriska. Na odovzdávaní sa zúčastnili primátor Piešťan Peter Jančovič a jeho zástupca Ján Krupa.

Nové ihrisko Kocuričania pokrstili hneď v sobotu, keď zorganizovali opekačku. (Autor: Adam Hauptvogel)

Ihrisko spolu s oddychovou zónou vytvára priestor aj pre staršie deti či dospelých. Mesto vyhovelo žiadosti obyvateľov pri pripomienkovaní a na ihrisko osadilo aj workoutové prvky spolu s murovaným ohniskom a oddychovou časťou s inventárom stolov, lavičiek a košov na odpadky.

Len za ihriskové prvky mesto z rozpočtu zaplatilo 55-tisíc eur, zvyšok sumy zhltli stavebné práce či rozširovanie priľahlého cintorína. Pozemok sa mestu podarilo od štátu odkúpiť za 10 percent jeho sumy, teda za 18-tisíc eur. „Na vybudovanie ihriska s oddychovou časťou, úpravy pozemku, jeho kúpu a na rozšírenie cintorína mesto zo svojho rozpočtu investovalo okolo 130-tisíc eur,“ ozrejmil primátor Peter Jančovič.

Na novom priestranstve sa už v sobotu 8. júna konala opekačka organizovaná aktívnym občanom, na ktorej sa zúčastnili obyvatelia Kocuríc a zónu poriadne pokrstili.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
streda, 23. októbra 2024
Meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava