Upečte si medvedie labky

Už vám rozvoniavajú medovníčky, kokosky či linecké koliečka? Cukor roztápate na karamel, čokoládu s maslom na polevu, lúskate či meliete orechy? V kuchyni je cítiť vôňu škorice i klinčekov? Spotreba papiera na pečenie narastá s množstvom cukroviniek v dózičkách? Ponúkame vám recept na medvedie labky.

Môžeme ich podávať aj plnené.

Medvedie labky

Suroviny: 300 g múky špeciál, 250 g masla, 150 g práškového cukru, 150 g zomletých orechov, 30 g kakaa, vajce, pol kávovej lyžičky mletej škorice, 3-4 roztlčené klinčeky, postrúhaná kôra z bio citrónu, vanilkový cukor, 100 g práškového cukru na obaľovanie

Postup: Do múky pridáme maslo alebo margarín Hera, vajce, cukor, zomleté orechy, kakao, citrónovú kôru, mletú škoricu a roztlčené klinčeky. Ručne vypracujeme cesto a necháme ho pár minút postáť v chlade. Potom kúsky cesta vtláčame do formičiek, nie príliš plytkých, aby nezhoreli. Pečieme vo vyhriatej rúre, upečené vyklopíme a obalíme cukrom.

0 Shares

Najnovšie správy

Začiatkom apríla prichádza tradične na rad aj jarná očista obcí a miest. Okrem viacerých obcí v našom regióne sa upratovalo…
  • 23.04.2025, 00:01
  • Spravodajstvo
Dnes je streda 23. streda. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 23.04.2025, 22:42
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 24. apríla 2025
Meniny má Juraj, zajtra Marek