Terasu Kursalonu zaplnili jablká
Nespočetné množstvo odrôd jabĺk, ale aj mušt, džemy či koláče. Terasa piešťanského Kursalonu rozvoniavala v sobotu 15. októbra zdravými, sladkými dobrotami od výmyslu sveta. Nechýbali súťaže, ukážky i predaj lahodných výrobkov.
K jeseni neodmysliteľne patrí vôňa a chuť šťavnatých jabĺk zo záhrad a sadov. V ŽiWell Kursalone preto zorganizovali Jablčný deň. Pre návštevníkov bol pripravený pestrý program plný dobrôt. Na výstave sa mohli pokochať odrodami starých jabloní a hrušiek, vyskúšali si tiež výrobu vlastného muštu a vďaka rozhovorom načerpali nové znalosti od skúsených ovocinárov a včelárov.
Pripravených bolo aj niekoľko ochutnávok špecialít z jabĺk, ale i miešané nápoje s jablkovým muštom. Milovníci jabĺk si ich mohli odniesť domov rovnako ako mušt, med z okolia Piešťan, domáce džemy, lekváre, sirupy a ďalšie lokálne výrobky.
Súčasťou podujatia bola súťaž o najlepší jablkový koláč. Pre deti bol zasa pripravený ovocný desaťboj.