Kuracie medailóniky so šampiňónovou omáčkou, opekané zemiaky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. apríla 2015, 09:16
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
750 g kuracie prsia, 20 g hladká múka, 150 g olej, 150 g cibuľa, 250 g šampiňóny, 125 g sladká smotana, 1000 g zemiaky, soľ, korenie

Technologický postup:
Kuracie mäso umyjeme, pokrájame na rezne, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Na panvici rozohrejeme tuk, rezne z oboch strán opražíme a vyberieme. Cibuľu a šampiňóny očistíme, pokrájame a opražíme vo výpeku. Pridáme rezne, podlejeme trochou vody a dusíme, kým mäso nezmäkne – asi 20 minút. Nakoniec môžeme dochutiť smotanou. Zemiaky umyjeme, očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode. Vyberieme a uložíme na pekáč a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 20 minút. Uvedené množstvo surovín je na 5 porcií.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. januára 2025. Slovenská republika má 32 rokov, jej vznik sa pripomína štátnym sviatkom.
  • 01.01.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 2. januára 2024. Meniny má Alexandra, Karina.
  • 02.01.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. januára. Tento deň je Svetovým Braillovým dňom. Meniny má Drahoslav.
  • 04.01.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. januára 2025
Meniny má Drahoslav, zajtra Andrea