Hoteláci zožali opäť úspech, tentoraz v SOČ
V aktuálnom školskom roku sa v čase mimoriadnej situácie konalo krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti dištančným spôsobom. Súťažiaci pripravili svoje práce, ktoré následne ohodnotila odborná komisia. Študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch si aj v tomto ročníku počínali skvele.
V odbore Problematika voľného času získal Matúš Rusko prvé miesto s prácou Včelárstvo a jeho prínos. V odbore Cestovný ruch, hotelierstvo a gastronómia opäť prvé miesto zaujali František Kucharík a Erik Machovič s prácou na tému Junior Culinary Master. Tretiu priečku obsadili Katarína Vymyslická a Simona Masariková, ktoré sa zaoberali krásou čajového pečiva.
Víťazom v odbore Ekonomika a riadenie sa stal Andrej Šulka a jeho návod pre začiatok práce v gastronómii At the beginning. Neuromarkentig a jeho využite v gastronómii skúmala Mária Alexandra Sitarčíková a získala tretie miesto. V odbore Teória kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba skončili hoteláčky Veronika Lištiaková a Nikola Eckerová prvé, spracovali umelecké diela Carving. Aj keď sa Saskia Brešťanská neumiestnila na stupňoch víťazov v odbore Chémia a potravinárstvo, jej práca pomôže pri práci ďalších študentov – baristov.
Vďaka riaditeľa školy Ladislava Blaškoviča patrí konzultantkám Anne Petroffovej, Erike Zelenayovej, Žanete Petruškovej, Miroslave Rumanovej, Elene Sklárovej, Kataríne Sedlákovej a Danke Jánoškovej.