Recept: Bravčové plátky na karí korení

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. októbra 2014, 08:56
  • Autor:HAĽW

Suroviny: 1500 g bravčové karé (kuracie prsia), 10 g karí korenie, 5 g soľ, 50 g horčica, 300 g olej

Technologický postup: Mäso kuchynsky upravíme, nakrájame na plátky, jemne naklepeme, okraje narežeme a mierne osolíme. Karí korenie zmiešame so 150 g oleja, pridáme horčicu a každý plátok mäsa potrieme marinádou. Necháme v chlade dve hodiny postáť. Potom mäso opekáme na rozpálenej panvici po oboch stranách.
OPEKANÉ ZEMIAKY S TYMIANOM Suroviny: 3500 g zemiaky, 100 g olej, 30 g soľ, 10 g čerstvý tymian
Technologický postup: Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené scedíme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji s lístkami tymianu na panvici po všetkých stranách.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 27. januára. Tento deň je Medzinárodným dňom pamiatky obetí holokaustu. Meniny má Bohuš.
  • 27.01.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 26. januára. Tento deň je Medzinárodným dňom colníctva. Meniny má Tamara.
  • 26.01.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 27. januára 2025
Meniny má Bohuš, zajtra Alfonz