Šuhajdy plnené Salkom
Vianočné sviatky sa pomaly blížia a asi len málokto si ich vie predstaviť bez chutných, medom a škoricou voňajúcich srdiečok, hviezdičiek a anjelikov. Medovníčky, linecké koláčiky, medvedie labky, vanilkové rožky či šuhajdy – to je slovenská klasika, ktorá by nemala chýbať na vianočnom stole.
Potrebujeme:
1 Salko, 120 g nadrobno posekaných orechov, 150 g posekaných hrozienok, vanilkový cukor, 100 ml rumu
Poleva: 200 g čokolády na varenie, 60 g Cery
Príprava:
Orechy a hrozienka posekáme nadrobno. Salko vylejeme do misy. Pridáme posekané hrozienka, orechy, vanilkový cukor a rum. Premiešame. Nad parou rozpustíme čokoládu s Cerou.
Na dno papierového košíčka dáme kávovú lyžičku čokolády. Necháme trochu zatuhnúť a potom dáme orechovo-salkovú plnku. Zalejeme čokoládou a podľa predstavy ozdobíme. Môžeme použiť klasickú veľkosť papierových košíčkov. Ja som však robila takúto mini verziu – bola to trochu prpľavá práca, rozhodne však stála za to.