Gabovič si vybojoval na ME v karate tretie miesto

  • Šport / Ostatné športy
  • 17. septembra 2014, 09:55
  • Autor:M. Babiar

V nemeckom meste Heilbronn sa konali majstrovstvá Európy (ME) v karate, ktoré usporiadala európska federácia Goju Ryu. Z klubu Seigokan Piešťany sa na toto podujatie, ktoré sa konalo 4.-7. septembra, pripravoval ako súťažiaci Michael Gabovič a ako rozhodcovia Michal Babiar a Martin Podhradský. Na ME šiel tím Seigokan s veľkým rešpektom, bez akéhokoľvek očakávania vzhľadom na veľkosť a rokmi overenú kvalitu súťaže.

Prvý deň sa konali náročné viacstupňové rozhodcovské skúšky, ktoré obaja tréneri z Piešťan úspešne zvládli a stali sa medzinárodnými rozhodcami karate. Ďalší významný úspech dosiahol Seigokan, keď kongres EGKF prijal anglickú federáciu karate medzi svoje členské štáty. Jej prezidentom sa prednedávnom stal Patrik Višňovský, externý tréner Seigokan, žijúci vo Veľkej Británii.
Samotné ME sa začali v piatok 5. septembra a do nedele pokračovali eliminačnými zápasmi v kata i v kumite jednotlivcov a tímov. V sobotu reprezentoval v kategórii kata 14-15-ročných pretekárov farby Slovenska a tímu Seigokan M. Gabovič. I v tejto kategórii sa stretli veľmi kvalitní súťažiaci, medzi ktorými nechýbal ani úradujúci majster sveta a Európy. Gabovič sa po vynikajúco zvládnutých kata dostal do zápasu o tretie miesto, ktorý vyhral. Domov si tak priviezol bronzovú medailu.
„Majstrovstvá sa niesli v priateľskom a športovom duchu. Diváci dokázali vytvoriť úžasnú atmosféru a vyburcovali športovcov k vrcholným výkonom. Boli plné fenomenálnych výkonov, sklamaní, ale i obrovskej radosti. Som šťastný ako tréner klubu, že sa kúsok radosti ušlo aj nám,“ zhodnotil úspešné podujatie prezident Seigokan M. Babiar.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 38, ktoré je v predaji od 16. septembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 29. septembra. Meniny má Michal, Michaela.
  • 29.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 27. septembra. Tento deň je Svetovým dňom cestovného ruchu a Dňom železničiarov. Meniny má Cyprián.
  • 27.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 28. septembra. Tento deň je Svetovým dňom besnoty, Svetovým dňom za právo vedieť a Medzinárodným námorným dňom…
  • 28.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 29. septembra 2024
Meniny má Michal, Michaela, zajtra Jarolím