Piešťany Open MIC Live priniesol hudbu už po tretí raz

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 11. februára 2019, 14:00

Piešťany Open MIC Live, alebo tzv. fašiangový Street ART Festival, ktorého tretí ročník sa tento rok po prvý raz uskutočnil v priestoroch piešťanskej Elektrárne. V sobotu 2. februára podarilo na pár hodín premostiť mainstreamovú a komunitnú spoločnosť jedinečnou akciou bez rozpočtu i bez vstupného.

Vyvrcholením večera bol koncert JuJu Planet Dub. © Piešťany Open Mic 2019

Open MIC Live 2019 začal krátko po 16.00 h vystúpením Jána Poláka, talentovaného gitaristu s dlhou históriou, ktorého v lete môžete stretnúť aj ako pouličného muzikanta v centre Piešťan.

Potom sa pripojila gitaristka, speváčka a hudobníčka Ildikó Kali, aby predstavila svoj recitál Pieseň pohanky, čo sú zhudobnené básne a prearanžované ľudové piesne.

Ďalším účinkujúcim bol Branislav Hargaš alias Tu-har-gash, ktorý zahral samostatne, ako aj s doprovodom domovskej kapely Dúhové Eminencie.

Krátkym, ale živelným, unplugged vstupom prispeli Random Choices, v zložení dve akustické gitary, harmonika a spev.

Noel McCarthy and Band ma prekvapili hlbokým až zamatovo analógovým zvukom a úplne novým Hammond organom. Kapela zahrala írske ľudové skladby v rockovom prevedení. Ich vystúpenie bolo jedným z najlepších, či už muzikantsky alebo zvukovo.

Marek Martinkovič alias Mustage, ktorý hrá na basu a elektrickú gitaru v doprovode loopera a automatického bubeníka musel svoj set trochu skrátiť, avšak keď sa k nemu pripojili Adam Gálik na bicích a Ján Polák na elektrickej gitare, z jeho vystúpenia sa stala silná a spontánna jam session.

Kapela Mu Zamako Pe, ktorá zvyčajne hráva s huslistom alebo trubkárom, zahrala v sobotu vo štvorici, v zložení dve elektrické gitary, basa a bicie. Hoci sólový nástroj im trochu chýbal, ich kvartetové prevedenie autorských skladieb bolo príjemným premostením večera do jeho záverečnej časti.

Miloslav Kollár predniesol svoj autorský etno-folk s doprovodom na akustickej gitare.

Vyvrcholením večera bolo vystúpenie elektro world music hudobníka Jozefa Hnidzika alias JuJu Planet Dub, ktoré prinieslo nádhernú zvukovú koláž.

(ts/am)

 

 

0 Shares

Najnovšie správy

Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 23. októbra 2024
Meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava