Fašiangové šišky pečené

  • Kultúra a spoločnosť
  • 27. februára 2014, 12:48
  • Autor:HAĽW

Suroviny: 500 g hladká múka, 250 ml mlieko,1 ks žĺtok, 40 g práškový cukor, 50 g maslo, kocka droždia, 1 balíček vanilkový cukor, štipka soli
Na potretie po upečení: 3 PL maslo, 1 PL rum
Plnka: lekvár, džem, tvaroh

Technologický postup:
Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Do misky preosejeme hladkú múku, pridáme soľ, kvások, roztopené maslo a žĺtok. Vypracujeme hladké polotuhé cesto, prikryjeme a necháme nakysnúť. Po vykysnutí rozdelíme cesto na dve časti. Povykrajujeme kolieska. Jednu časť koliesok naplníme plnkou, prikryjeme druhou časťou a pritlačíme. Uložíme na plech vystlaný mastným papierom, potrieme maslom a upečieme dozlata. Ešte teplé potierame roztopeným maslom s rumom. Posýpame vanilkovým cukrom.

0 Shares

Najnovšie správy

streda, 22. januára 2025
Meniny má Zora, zajtra Miloš