V Modrovej tiekol guláš prúdom
Hoci je Modrová menšia obec, v sobotu mali gulášu aj pre celé mesto. V dedine sa totiž konal druhý ročník súťaže vo varení gulášu. V boji o zlatú varešku sa stretlo šesť tímov. Každý robil guláš po svojom. Niekto bravčový, niekto hovädzí, niekto z diviny alebo z každého rožku trošku.
Keďže je výroba gulášu zdĺhavejšia, kuchárov počas príprav zabával harmonikár, s ktorým si domáci aj zanôtili. Hneď po dovarení boli odobraté vzorky, ktoré sa chystala ochutnávať porota zložená z dvoch lekárov a jednej kuchárky. Pri vyhlasovaní víťazov nebolo prvé miesto prekvapením. Cenu za najlepší guláš získal tím číslo 3, ktorý si prvenstvo odniesol aj minulý rok. Bravčovo-diviačí guláš zmizol šmahom ruky. Majstri nechceli prezradiť svoje tajomstvo, nakoniec však priznali, že niečo bude na ich špeciálne napácovanom mäse. Dodali však, že variť treba poctivo, z dobre vybraných surovín a s ničím priveľmi nevymýšľať.
Daniela Serišová