RECEPT: Dobošový rez

  • Kultúra a spoločnosť
  • 16. januára 2014, 09:59
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
Cesto: 10 žĺtkov, 270 g práškový cukor, 10 ks bielkov, 180 g polohrubá múka
Krém: 5 ks vajcia, 220 g práškový cukor, 1 ks vanilka, 4 PL kakao, 250 g maslo

Technologický postup:
Cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, vyšľahanými bielkami a múkou. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (opačná strana). Upečený plát pokrájame na tri pláty. Vychladnuté pláty natrieme krémom a boky zarežeme. Vrch rezu polejeme s 250 g upáleným kryštálovým cukrom, do ktorého sme premiešali kúsok masla. Po teplom naznačíme nožom rezy. Lepšie je plniť rezy až na druhý deň.
Krém: Vajcia, práškový cukor, vanilku a kakao miešame nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí zmiešame s 250 g masla. Plníme ním rezy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 29. apríla 2025
Meniny má Lea, zajtra Anastázia