RECEPT: Kuracia roláda
Čakáte návštevu a chceli by ste jej podať nielen chutne, ale aj dobre vyzerajúcu pochúťku? Nechajte sa inšpirovať. Tentoraz vám kuchári zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch ponúkajú kuraciu roládu. Potrebujeme: 1,5 kg kuracie prsia, 0,5-1 dl smotana 33 %, 150 g paprika farebná, soľ
Postup:
Kuracie prsia narežeme na rezne, mierne vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z odrezkov pripravíme kurací fáš – rozmixované a odblanené kuracie prsia výraznejšie dochutené so smotanou. Kuracie prsia potrieme fášom, posypeme na kocky nakrájanou farebnou paprikou. Zvinieme do rolády, stiahneme potravinárskou fóliou a zabalíme do alobalu. Pečieme pri teplote 180 stupňov.