Klaudiina kuchyňa: Hovädzie mäso na fazuľke
Práve som prišla z práce a sadám si k stolu, aby som vám napísala ďalší recept. Moja dcéra mi dnes zavolala: „Mami, môžem navariť obed?“ Toto vám, veru, musím napísať, pretože to je prvýkrát, čo varila. A to má už osemnástku za sebou. Urobila cestoviny so sójovým mäsom a mrazenou zeleninou na pikantnej omáčke. Spapali to aj jej súrodenci, a to je čo povedať!
Takže včerajšie mäso na hríboch ostalo v chladničke aj s vyprážaným karfiolom. Takto sa u nás gazduje! Zajtra bude dojedanie z chladničky. Nedočkavo mi naložila a čakala, čo poviem. Dostala pochvalu, veď aká by som to bola matka? Ale ja vám dnes, milé dámy, gazdinky, slečny a blondínky, dám iný tip – hovädzie mäso na fazuľke.
POTREBUJEME: 1 kg hovädzieho stehna, sterilizovanú fazuľku a rajčinový pretlak, vegetu, korenie, ryžu.
POSTUP: Na cibuľke si udusíme mäso a pridáme koreniny. Po 1,5 hodine, keď je mäso mäkké, pridáme fazuľu a rajčinový pretlak. Uvaríme ryžu, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.
Prajem vám dobrú chuť!