RECEPT: ČOKOLÁDOVÝ CHLEBÍČEK
Klaudia odišla na dovolenku, vyhrieva sa niekde na morskej pláži. Určite si v Chorvátsku dopraje nielen slnko, vodu, čerstvý vzduch, zábavu, ale aj chutné jedlo a k nemu vychladené nápoje. Klaudiinu kuchyňu preto tento týždeň nahradíme niečím jednoduchším. Gazdinky, máte málo času, ale veľkú chuť na niečo sladké ku káve? Vyskúšajte náš čokoládový chlebíček. Príprava trvá osem minút, pečenie dvadsať
Potrebujeme: 150-250 g čokolády, 4 vajcia, 130 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 80 g hladkej múky, prášok do pečiva (stačí polovica), 100 g masla a 100 g Hery (môže byť iba maslo)
Príprava: Nad paru si dáme roztopiť maslo s čokoládou. Medzitým si vyšľaháme štyri vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme múku a prášok do pečiva. Na záver vmiešame roztopenú čokoládu s maslom. Vylejeme do chlebíčkovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 200 oC asi 35 minút. Chlebíček preklopíme a pocukrujeme. Alebo ak vám v miske ostalo troška čokolády, môžete ju nakvapkať na chlebíček.