Mladí someliéri snúbili víno s jedlom
PIEŠŤANY – Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera žila ďalším v poradí už 13. ročníkom súťaže Mladý someliér. Zručnosti a vedomosti pred odbornou porotou si vyskúšali študenti z jedenástich stredných škôl zo Slovenska a Českej republiky. Hotelovú akadémiu reprezentovali dve študentky. Lucia Leskovská obsadila druhé miesto a Jana Kormanová štvrté miesto v konečnom hodnotení.
Súťažilo sa v troch disciplínach. Prvou disciplínou bol test, druhou degustácia piatich bielych a troch červených vín a treťou časťou bol sobáš jedla s vínom a odborný servis vína pri stole hosťa.
Pozrite si krátky videorozhovor s odborným garantom podujatia profesorom Fedorom Malíkom a zástupcom riaditeľa školy pre odborné predmety Ivanom Miklovičom. Viac o súťaži sa dočítate v pripravovanom vydaní Piešťanského týždňa.
((myvideo:1))
Najlepšou z mladých somelierov bola študentka Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu Nové Zámky Renáta Buranská. Druhé miesto obsadila Lucia Leskovská z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera. Tretí bol Viktor Kiripolský z Nových Zámkov.
((myvideo:2))
Najlepšou z mladých somelierov bola študentka Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu Nové Zámky Renáta Buranská. Druhé miesto obsadila Lucia Leskovská z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera. Tretí bol Viktor Kiripolský z Nových Zámkov.
((myvideo:2))