Prezentovali národné nápoje a flambovali ovocie

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. januára 2012, 11:29
  • Autor:IP

PIEŠŤANY – Víkend na Hotelovej škole opäť patril študentom a pedagógom zo šiestich škôl. Podľa programu sa boli pozrieť v Topoľčiankach a tiež prezentovali svoje národné nápoje. Projekt Comenius v Piešťanoch ukončia v utorok 24. januára.

Študenti zo šiestich hotelových škôl mali aj cez víkend naplánované aktivity v oblasti gastronómie. Najprv pracovali so slovníkom pojmov z hotelierstva. Okrem toho sa zapojili do súťaže, v ktorej jednotlivé tímy písali gastronomické pojmy v jednotlivých jazykoch. Užili si i predvádzanie sabráže. Dvaja hoteláci prenechali otváranie šumivého šabľou aj niekoľkým dobrovoľníkom. Potom jednotliví študenti prezentovali svoje národné nápoje a Slováci pripravili flambované špeciality. 

Súvisiace články:
Poslednou zastávkou projektu Comenius je piešťanská hotelka Barmani ukázali svoje zručnosti

0 Shares

Najnovšie správy

pondelok, 13. januára 2025
Meniny má Rastislav, zajtra Radovan