Bylinkárka radí: Čaj proti anémii
Bylinkárka Anna Kopáčová z Vrbového sa alternatívnou liečbou zaoberá od chvíle, keď sama potrebovala pomoc. Je držiteľkou certifikátu, ktorý ju oprávňuje pestovať a spracovávať liečivé rastliny. Pozná všetky bylinky, ktoré rastú v našich lesoch, na lúkach i v záhradách. Tentoraz vám poradí, ako si pripraviť čaj proti anémii.
Na anémiu nám pomôžu bylinky, ktoré obsahujúce veľa železa, minerálov, enzýmov a vitamínov, hlavne „céčka“: ďatelina lúčna, pŕhľava, spirulína, ženšen a rakytník. Bylinky zmiešame do zmesi rovnakým dielom. Čajovú lyžičku zmesi zalejeme štvrť litrom vriacej vody. Lúhujeme desať minút a pijeme dvakrát denne. Stravu obohatíme o špenát, kapustu, tmavé ovocie – ríbezľa čierna, arónia, plod bazy čiernej a cvikla.