Zaspávajte mierne hladní, tešte sa na raňajky
Teraz to zíde – je názov novej knihy známeho slovenského lekára a autora publikácií Návod na prežitie pre muža a Hneď to bude – MUDr. Igora Bukovského. Svoje nové dielo predstavil koncom marca v hoteli Magnólia aj Piešťancom.
Hlavnou témou boli dôvody prečo, kedy, ako a čo raňajkovať. Vraj by sme mali mať každý deň rovnaké raňajky, najlepšie jednoduché cereálie, ovocie, sójové mlieko, tofu syr alebo celozrnné pečivo, aby naše telo vydalo rovnaké množstvo energie začiatkom, ale i koncom pracovného týždňa.
Autor skúmal aj otázku, prečo je mlieko biele. Nevďačí za to ani bielkovinám či vápniku, ale tukom. Známy odborník na zdravú výživu Igor Bukovský za čas venovaný svojim piešťanským čitateľom dostal kvety, čo vtipne okomentoval slovami: „Táto kytica je veľmi pekná na to, aby skončila v šaláte."