Recept na sladký jahodový sirup
Sú sladké, voňavé, šťavnaté a chutné. Viete ale, čo všetko sa v nich skrýva? Dá sa z nich vyčariť množstvo chutných pokrmov, ktorým neodolá žiadny mlsný jazýček. Tentoraz vám ponúkame recept na chutný jahodový sirup.
Potrebujeme:
1 kg jahôd
1,5 kg kryštálového cukru
20 g kyseliny citrónovej
Postup:
Jahody zasypeme cukrom a kyselinou citrónovou. Necháme stáť do druhého dňa, občas premiešame. Na druhý deň scedíme cez hustú tkaninu. Získaný sirup zohrejeme na 70 °C a ešte horúce prelievame do sklených fliaš a uzatvárame. Sirup riedime v pomere 1:6. Zbytok jahodovej zmesi rozmixujeme, vlejeme do umelohmotných téglikov a necháme zamraziť na jahodovú dreň.