Z farmy na váš tanier: recepty z morčacích pŕs a kuracích rezňov

  • Inzercia
  • 22. januára 2025, 09:15

V dnešnej dobe, keď sa mnohí z nás snažia dbať na kvalitu potravín, ktoré konzumujeme, je dôležité vyberať si zdroje, ktoré zaručujú čerstvosť, pôvod a vysokú výživovú hodnotu surovín. Lokálne hydinárske farmy predstavujú skvelú voľbu pre všetkých, ktorí chcú mať istotu, že na ich tanieri sa objaví nielen chutné, ale aj zdravé a ekologicky vyrábané mäso.

(Autor: dreamstime.com)

Jedným z najlepších príkladov takejto farmy na Slovensku je TOP-Farm, spol. s r.o., ktorá spája tradíciu, kvalitu a udržateľný prístup.

Predstavujeme TOP-Farm, spol. s r.o.

TOP-Farm, spol. s r.o. (www.top-farm.sk) patrí medzi popredné slovenské hydinárske farmy, ktoré sa zameriavajú na produkciu kvalitného a čerstvého hydinového mäsa. Hydinárska farma sídli v krásnom vidieckom prostredí, kde má hydina dostatok priestoru na prirodzený pohyb, čo prispieva k ich zdraviu a kvalite mäsa. Pri chove hydiny sa kladie dôraz na etický prístup a dodržiavanie prísnych hygienických štandardov. Výsledkom je mäso, ktoré si zachováva svoju prirodzenú chuť a je bohaté na živiny.

Jedným z hlavných princípov TOP-Farm je transparentnosť vo výrobe. Zákazníci majú možnosť dozvedieť sa o pôvode každého produktu a o podmienkach, v ktorých bola hydina chovaná. Okrem toho, všetky produkty sú bez prídavných rastových hormónov a antibiotík, čo je zárukou ich čistoty a vysokej kvality.

TOP-Farm sa taktiež angažuje v podpore lokálnej komunity a udržateľného poľnohospodárstva. Nákupom ich produktov nielenže získate výnimočne kvalitné mäso, ale zároveň podporíte slovenských farmárov a ich snahu o zodpovedné hospodárenie.

Ak si vyberiete mäso z TOP-Farm, môžete si byť istí, že na vašom tanieri skončí produkt, ktorý je zdravý, chutný a podporuje lokálnu ekonomiku.

Recepty z morčacích pŕs a kuracích rezňov

Hydinové mäso je univerzálnou surovinou, ktorú možno využiť v rôznych pokrmoch. Morčacie prsia a kuracie rezne sú ideálnou voľbou pre zdravé a chutné jedlá, ktoré potešia celú rodinu.

Marinované morčacie prsia na grile

Ingrediencie:

  • 500 g morčacích pŕs
  • 3 lyžice olivového oleja
  • šťava z 1 citróna
  • 2 strúky cesnaku (pretlačené)
  • 1 čl sušeného oregana
  • soľ a čerstvé mleté korenie

Postup:

  1. Morčacie prsia nakrájajte na tenšie plátky.
  2. V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, oregano, soľ a korenie.
  3. Plátky morčacieho mäsa vložte do marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny.
  4. Rozohrievajte gril na strednú teplotu a mäso grilujte z každej strany približne 5-7 minút, alebo kým nie je hotové.
  5. Podávajte s grilovanou zeleninou alebo čerstvým šalátom.

Chrumkavé kuracie rezne v bylinkovej strúhanke

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích rezňov
  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 150 g strúhanky
  • 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (petržlen, tymián, bazalka)
  • soľ a korenie
  • rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

  1. Kuracie rezne jemne naklepte, osoľte a okoreňte z oboch strán.
  2. Pripravte si tri misky: do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku zmiešanú s nasekanými bylinkami.
  3. Každý rezeň obaľte najprv v múke, potom vo vajci a nakoniec v bylinkovej strúhanke.
  4. Na panvici rozohrejte olej a rezne smažte dozlata z oboch strán.
  5. Hotové rezne podávajte so zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom.

Nech už sa rozhodnete pre grilované morčacie prsia alebo chrumkavé kuracie rezne, výsledok bude vždy chutný a zdravý, ak si vyberiete suroviny z overeného zdroja, akým je TOP-Farm.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

Útulok Piešťany vybrali do špeciálnej akcie od výrobcu kvalitných granúl na získanie čo najviac kíl krmiva pre psy v útulku.…
  • 04.02.2025, 00:01
  • Spravodajstvo
streda, 5. februára 2025
Meniny má Agáta, zajtra Dorota