Zomrel michelinský šéfkuchár, odchovanec „hotelky“ v Piešťanoch

  • Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Reportáž
  • 18. decembra 2024, 08:47

Známy český šéfkuchar Pavel Pospíšil odišiel do kulinárskeho neba. Majiteľ jednej z najlepších reštaurácií v Nemecku vyštudoval kuchárčinu na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Zomrel v nedeľu 15.12. vo veku 80 rokov. Informáciu priniesol portál aktuality.sk.

Diváci kuchára poznajú z televíznej šou Tajomstvo mojej kuchne, kde hviezdil s herečkou Kamilou Magálovou. (Autor: archív RTVS)

Počas školy odišiel na stáž do Berlína, odkiaľ sa už nevrátil. Medzi veľkou konureciou v Nemecku nakoniec spravil kuchársku skúšku a nastúpil ako zástupca šéfkuchára v hoteli vo Frankfurte. Neskôr jeho kroky viedli do Baden-Badenu kde sa naplnil jeho kuchársky osud a po piatich rokoch si za mestom otvoril vlastnú reštauráciu. Tam získal aj najvyššie kuchárske ohodnotenie, michelinskú hviezdu a jeho reštaurácia bola roky považovaná za jeden z najlepších podnikov v Nemecku.

Diváci môžu šéfkuchára poznať z účinkovania v televízii, z populárnej kulinárskej relácie Tajomstvo mojej kuchyne, ktorú moderoval s herečkou Kamilou Magálovou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 2. apríla. Tento deň je Medzinárodným dňom detskej knihy, Európskym dňom akcií za práva migrantov a Svetovým…
  • 01.04.2025, 23:28
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 2. apríla 2025
Meniny má Zita, zajtra Richard