Počas jesenných mesiacov sa realizujú investičné akcie mesta

Okrem najväčšej investičnej akcie v tomto roku – obnovy Štúrovej ulice – sa v Piešťanoch realizujú aj ďalšie rekonštrukcie či opravy. V príprave je i obnova predstaničného priestoru.

(Autor: MsÚ Piešťany)

Rekonštrukcia Štúrovej ulice

Do približne piatich mesiacov od prebratia staveniska bude v rámci rekonštrukcie Štúrovej ulice zrealizovaná kompletná obnova jej povrchu, chodníkov, obnovené verejné osvetlenie a vysadená nová zeleň. Na ulici sa realizuje kompletná obnova povrchu vozovky s podkladovými vrstvami v celkovej dĺžke 216,77 metra. Na jednosmernej ulici bude umožnené pozdĺžne parkovanie a vytvorený úsek pre cyklistov. V rámci obnovy sa nanovo vybuduje šesť uličných vpustí, zrealizuje sa nasvietenie priechodu pre chodcov, osadí sa nové trvalé dopravné značenie. Na miesto pôvodnej aleje pribudne 21 nových stromov lipy veľkolistej – stĺpovitý kultivar. Suma za kompletnú rekonštrukciu je 316 979 eur.

Revitalizácia zelene pri Kolonádovom moste

Mesto Piešťany tiež vykonáva revitalizáciu zelene v okolí Kúpeľnej kaplnky pri Kolonádovom moste. Navrhovaná výsadba má plniť predovšetkým reprezentatívnu funkciu a podporiť existujúce okolité stavby (kaplnku, Kolonádový most). Na riešenom území sa zachováva solitérny strom pri vstupe do kaplnky, z východnej strany bude doplnená výsadba tisov obyčajných a starý trávnik bude nahradený novým. Pôdny pokryv dotvárajú výsadby okrasných kvitnúcich aj stálozelených krov.

Osvetlenie priechodu pre chodcov

V rámci rekonštrukcie budú pri priechode pre chodcov na Kuzmányho ulici vybudované dve lampy verejného osvetlenia, nová zámková dlažba s osadením prvkov pre slabozrakých a výškové úpravy pre imobilných chodcov.

Stavebné úpravy vo Vile Julianna

V zariadení pre seniorov Vila Julianna sa obnovujú izby a vymieňajú pôvodné interiérové dvere za protipožiarne.

Oprava spomaľovačov na Nitrianskej

Predmetom realizácie je rekonštrukcia dvoch poškodených spomaľovačov (priechodov pre chodcov) na Nitrianskej ulici pred Obchodným centrom Aupark. V rámci opravy je vymenená poškodená zámková dlažba za betónový povrch.

Obnova predstaničného priestoru

Stavebné úpravy na Dopravnej ulici – predstaničný priestor zahŕňajú v prvej etape opravu povrchov, rekonštrukciu jestvujúcich spevnených plôch v zmysle projektovej dokumentácie a zabezpečiť majú bezpečné prevedenie cyklistov a chodcov v danom priestore. Začiatok prác je naplánovaný na prvú polovicu mesiaca november. Cena za obnovu v prvej etape je 257 679 eur.

zdroj: MsÚ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 25. októbra. Tento deň je Európskym dňom občianskeho práva a Svetovým dňom cestovín. Meniny má Aurel.
  • 25.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 24. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom školských knižníc, Dňom OSN a Svetovým dňom informovanosti o rozvoji.…
  • 24.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 26. októbra 2024
Meniny má Demeter, zajtra Sabína