Seniori si vo Fontáne užili Deň zdravia

Deň zdravia, ktorý sa konal v sobotu 5. októbra v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána v Piešťanoch, prilákal množstvo priaznivcov. Na podujatie zavítali najmä seniori, ktorí si uvedomujú dôležitosť prevencie a zdravého životného štýlu.

(Autor: Mesto Piešťany )

Foyer kina Fontána sa zmenil na malú tržnicu. Bolo tam pripravených veľa malých stánkov občianskych združení a organizácií, ktoré podporujú pacientov s konkrétnymi diagnózami. Seniori si mohli dať odmerať tlak, skontrolovať cukor či dozvedieť sa, ako sa stravovať zdravšie v rámci zachovania domáceho rozpočtu.

Alkohol a tabak je, samozrejme, najmä v staršom veku tabu, preto ani tí, ktorí bojujú s týmito závislosťami, sa nemuseli báť požiadať o pomoc. Ochotní asistenti v stánkoch odporučili aj pravidelný pohyb, ktorý je pre dlhovekosť a pohyblivosť alfou a omegou. Seniorom stačí aj krátka prechádzka denne, netreba sa hneď vrhnúť do posilňovne.

Na Deň zdravia zvítal aj primátor mesta Peter Jančovič, ktorý seniorov pozdravil a privítal. O zábavu v ľudovom duchu sa postarala rodina Hlbockých. Na podujatí nechýbali ani dobrovoľní hasiči z Moravian nad Váhom, ktorí zúčastneným predviedli záchranárske vybavenie aj prvý kontakt s postihnutou osobou, resuscitáciu i stabilizovanú polohu.  Laickú záchranu si mohli prítomní vyskúšať aj na vlastnej koži, slúžila na to figurína zapožičaná z RZP Trenčín.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 20. októbra. Tento deň je Svetovým dňom osteoporózy a Medzinárodným dňom stromov. Meniny má Vendelín.
  • 20.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je pondelok 21. októbra. Tento deň je Dňom pôvodných odrôd jablka. Meniny má Uršuľa.
  • 21.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 22. októbra 2024
Meniny má Sergej, zajtra Alojzia