Kniha Frankie s podtitulom Humorný príbeh

  • Knihy
  • 13. októbra 2024, 16:32

Hovorí sa, že na Slovensku už takmer každý píše, ale, bohužiaľ, takmer nikto nečíta. Aby ste sa dokázali orientovať v labyrinte vydávanej literatúry, ponúkame vám literárny tip, knižnú ochutnávku na tento týždeň.

(Autor: IKAR)

Vo vydavateľstve IKAR vyšla kniha Frankie s podtitulom Humorný príbeh o hľadaní chuti do života. Autormi sú nemeckí žurnalisti Jochen Gutsch a Maxim Leo, text výborne preložila Zuzana Guldanová.

Frankie je vrstevnatý príbeh o priateľstve dvoch životných outsiderov – Richard Gold je rozhodnutý sám ukončiť svoj život a vychudnutý kocúr Frankie hľadá domov… Rozprávačom je Frankie, ktorý myslí, cíti, používa ľudskú reč a výnimočne briskne komentuje dnešný svet: „Na to, že Gold je človek, nie je fakt zlý. Ľudia majú depku, lebo málo spia a veľa rozmýšľajú. Keby sme boli obaja depresívni, hneď by nám bolo veselšie…“ Príbeh o stretnutí človeka a zvieraťa v ťažkej situácii je podaný odľahčujúcim humorným tónom a obsahuje množstvo popkultúrnych odkazov na filmy, seriály, hudbu. Prepojenie ľudského a zvieracieho funguje výborne.

Ivana Papcunová

0 Shares

Najnovšie správy

Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 23. októbra 2024
Meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava