Dobré ráno, Piešťany!

  • Dobré ráno, Piešťany!
  • 5. októbra 2024, 00:01

Dnes je sobota 5. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom učiteľov. Meniny má Viera.

Foto: Zdenko Michalov

Ženské meno Viera má slovanský pôvod. Je spoľahlivá, príjemná a starostlivá osobnosť.

Nikoho neodsudzuje, rada klebetí a intriguje, ale vždy jej ide len o dobro, nie o zlo. Ona svojimi rečami len podporuje iných, aby začali konať, pomáha im presadiť sa a na seba akosi zabúda. Venuje sa iným viac ako sebe. Ak nevyužije svoje šance na vydaj v mladosti, často zostáva na ocot. No ani to jej nevadí, pretože ona nikdy nie je sama. Vždy má niekoľko ľudí, o ktorých sa stará a riadi ich činy.

Je dokonalým človekom, v každom smere sa snaží vychádzať iným v ústrety a uprednostňovať iných pred sebou a vlastnými potrebami.
Ovplyvňuje ju planéta Merkúr. Jej ochranné kamene sú jaspis a zafír.

Známe osobnosti s menom Viera:

Viera Strnisková – slovenská herečka,

Viera Topinková – slovenská herečka,

Věra Špinarová – česká speváčka.

V psom kalendári oslavuje meniny Kojak, Viva.

Hudobný kalendár

1939 – narodil sa Carlo Mastrangelo (Bronx, New York City), člen vokálnej skupiny Dion & The Belmonts.
1942 – narodil sa Richard Street (rodený Richard Allen Street, Detroit, Michigan), USA, člen americkej vokálnej skupiny Temptations.
1943 – narodil sa Steve Miller (Milwaukee, Wisconsin, USA), spevák, gitarista a skladateľ. V roku 1967 založil skupinu Steve Miller Band. Úspešné obdobie mali od roku 1973. Skladba The Joker sa dostala na prvé miesto rebríčka, po nej aj Rock’n Me a Abracadabra.https://www.youtube.com/watch?v=wCuTrfTfGd0

1945 – narodil sa Brian Conolly (rodený Brian Francis Conolly, Govanshill, Glasgow, Škótsko), spevák skupiny Sweet.
1947 – narodil sa Brian Johnson (Dunston, Gateshead, UK), sólový spevák skupiny AC/DC. Túto formáciu založili bratia Youngovci v austrálskom Sydney v novembri 1973. V roku 1976 sa skupina presídlila do Anglicka a v júni realizovali prvé turné, o rok neskôr aj v Spojených štátoch. Úspešné boli ich albumy Highway To Hell (1979) a Back In Black (1980).
1954 – narodil sa Bob Geldof (rodený Robert Frederick Zenon Geldof, Dublin, Írsko), spevák, skladateľ, producent, herec a politický aktivista.
1978 – narodil sa Russell Mael (rodený Russell Craig Mael, Santa Monica, California, USA), spevák skupiny Sparks, spolu so starším bratom Ronom člen bratského popového dua Sparks.

0 Shares

Najnovšie správy

Piešťanské Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru má nového riaditeľa. Je ním bývalý hasič, technik, veliteľ a do septembra šéf prevádzko-technického…
  • 04.10.2024, 13:01
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 4. októbra. V Chtelnici sa 4. októbra 1607 narodil univerzitný profesor a rektor Martin Palkovič. V roku…
  • 04.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 5. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom učiteľov. Meniny má Viera.
  • 05.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 5. októbra 2024
Meniny má Viera, zajtra Natália