Nitrianska: Jeden jazdný pruh je uzavretý pre opravu spomaľovačov do 3. októbra

Na Nitrianskej ulici v Piešťanoch pred nákupným centrom Aupark začali s opravou dvoch poškodených spomaľovacích prahov s priechodmi pre peších. Výmena poškodenej zámkovej dlažby za betónový povrch bude stáť 30-tisíc eur. V dôsledku toho je vozovka uzavretá v jednom jazdnom pruhu. Práce by mali trvať do 3. októbra.

(Autor: Supa)

Uzavretá je cesta bližšie k Auparku, kde sa opravujú prvé dva spomaľovače v smere od Teplickej ulice. V súvislosti s rekonštrukciou sú presmerované linky mestskej autobusovej dopravy.

Už v minulosti sa spomaľovacie prahy niekoľkokrát opravovali. Napríklad v roku 2017 tu stavbári demontovali uvoľnené kryty odtokových žľabov. Práce, ktoré stáli piešťanskú kasu takmer pätnásťtisíc eur, vykonali na základe sťažností obyvateľov, ktorých rušil rachot z premávky áut po uvoľnených žľaboch.

Obyvatelia na našom facebookovom profile k fotografii k rekonštrukcii spomaľovačov pridávali rôzne komentáre. Najčastejšie zaznievala kritika na adresu zhotoviteľov, aby už konečne spravili tieto prahy tak, aby vydržali zaťaženie z premávky a „každú chvíľu“ ich nemuseli opravovať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 28. septembra. Tento deň je Svetovým dňom besnoty, Svetovým dňom za právo vedieť a Medzinárodným námorným dňom…
  • 28.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 27. septembra. Tento deň je Svetovým dňom cestovného ruchu a Dňom železničiarov. Meniny má Cyprián.
  • 27.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 28. septembra 2024
Meniny má Václav, zajtra Michal, Michaela