Samo Tomeček a Katka Ščevlíková s Milujem Slovensko Band hviezdili v Thermii Palace

  • Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Hudba / Reportáž / Podujatia
  • 23. septembra 2024, 01:16

V záhrade piešťanského hotela Thermia Palace panovalo na všetkých letných koncertoch magické kúzlo. Zažili sme ho nielen pri vystúpení bosonohej Simy Magušinovej či spomienkami opradenej Jitky Zelenkovej, ale posledný letný podvečerný koncert Sama Tomečka, Katky Ščevlíkovej a kapely Milujem Slovensko organizátori preonačili priestor, otočili javisko, takže divákom ponúkli dvojnásobnú pastvu pre oči.

(Autor: Viera Dusíková)

V popredí sa im hudbou, spevom a vtipnými komentármi prihovárali účinkujúci a v pozadí tvorila dominantu ich vystúpenia viac ako storočná krásavica – Thermia Palace. 

Speváci Samo Tomeček a Katka Ščevlíková si zvolili repertoár, ktorý vyskladali z vlastných aj prevzatých piesní. V Piešťanoch okrem klasiky, ktorú bolo možné počuť aj v relácii Milujem Slovensko, ako sú Čerešne, Na skle maľované, Balada o poľných vtákoch či hity Karla Duchoňa alebo Františka Krištofa Veselého, zaspievali aj pocovidovú optimistickú pieseň Najkrajší deň. 

Katka, ktorej hviezda vyšla na prvej československej speváckej súťaži X Factor, pohybmi rúk zvýrazňovala všetko, čo bolo potrebné – a to spievať spolu s nimi a tlieskať do rytmu. Túto skladbu vraj nahrali Samo s Katkou a hudobníkmi po desiatich rokoch spolupráce ešte minulý rok. 

O tom, že spevákom to spolu ladí, nebolo pochýb ani v Piešťanoch. Ich prvý hit zaranžovali spoločne so svojou kapelou, ktorú sme mali možnosť zažiť aj v záhrade päťhviezdičkového hotela. Pod Najkrajší deň sa teda aranžmánmi podpísali i Samo Kovács, Miro Gazdík a Ján Lau. Pretože v piesni dominujú aj dychové nástroje, s touto sekciou im „helfli“ saxofonista Mário „Gapa“ Garbera a trubkár Pavel Jeňo z IMT Smile. A tak si ich pohodové reggae nôtili Piešťanci spolu s nimi. A robili tak na podnet Katky či Sama aj pri ďalších piesňach. 

Katka dostala na záver koncertu od organizátorov krásnu, vzdušnú kyticu, ktorá pripomínala svadobnú. A keďže počas celého vystúpenia sa ako niť ťahali narážky na svadbu, vzťahy, spolužitie, vtipom sršiaca speváčka sa otočila chrbtom k publiku a naznačila hodenie kytice do hľadiska. Nasledoval výbuch smiechu. „Táto kytica je celkom ako svadobná a vy ste všetci poobliekaní ako na svadbu, aj to tu všetko tak vyzerá,“ zažartovala Katka Ščevlíková.

„Myslím si, že Samo si vybral výbornú speváčku, interpretku, ktorá s ním naozaj ladí a robí mu na koncertoch príjemnú a milú atmosféru. Bez nej si tento večer neviem predstaviť,“ uviedla Piešťanka Viera Ranová. 

Organizátori letného koncertu Sama Tomečka mali pravdu, do bodky sa splnila ich predpoveď: „Keď sa spojila energia najobľúbenejšej kapely súčasnosti Milujem Slovensko Band s atmosférou záhrady hotela Thermia Palace, bol to veľkolepý zážitok! Samo Tomeček & Milujem Slovensko Band doniesol do Piešťan skvelú live show a výbornú zábavu s neskutočne energickou speváčkou Katkou Ščevlíkovou.“ 

Samo Tomeček a Katka Ščevlíková s kapelou Milujem Slovensko koncert v kúpeľoch oživili vtipnými komentármi.

Diváci si užili nielen koncert v záhrade Thermie, ale aj posledné dni leta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
streda, 23. októbra 2024
Meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava