Do Európskeho týždňa mobility sa zapoja aj Piešťany

  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Spravodajstvo
  • 18. septembra 2024, 07:00

Trnavský samosprávny kraj ponúkne počas Európskeho týždňa mobility od 16. do 22. septembra 30-dňové predplatné cestovné lístky na prímestskú dopravu za zvýhodnené ceny a pripravuje i ďalšie aktivity. Do kampane sa zapájajú vlastným programom aj niektoré mestá.

V nedeľu bude v Piešťanoch deň bez áut, ideálne je nahradiť auto bicyklom.

Do kampane Európsky týždeň mobility 2024, ktorú na Slovensku koordinuje Slovenská agentúra životného prostredia, sa už zaregistrovalo približne 50 samospráv. V Hlohovci bude počas celého týždňa mestská autobusová doprava zadarmo, 18. septembra organizujú v meste Deň bez áut. V tento deň bude na Námestí sv. Michala celodenný program pre malých aj veľkých. V Piešťanoch bude Deň bez áut v nedeľu 22. septembra a počas neho bude mestská autobusová doprava zadarmo.

Európsky týždeň mobility je kampaň za udržateľnú mestskú mobilitu organizovaná Európskou komisiou od roku 2002. Dáva príležitosť samosprávam vyskúšať si inovatívne riešenia, vyvolať diskusiu s verejnosťou, prezentovať svoje plány aj realizované opatrenia, ktoré vedú k zlepšeniu verejného zdravia, kvality života, k spravodlivému rozdeleniu verejného priestoru, k čistej mobilite a udržateľnej mestskej doprave. Koná sa každý rok v termíne od 16. do 22. septembra. Jeho tohtoročná téma Verejný priestor pre všetkých upriamuje pozornosť na zlepšenie kvality života v mestách a podporu infraštruktúry zameranej na ľudí.

SITA, ilustr. foto: (vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 19. septembra. Tento deň je Dňom vzniku Slovenskej národnej rady. Meniny má Konštantín.
  • 19.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 19. septembra 2024
Meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava