Dobré ráno, Piešťany!

  • Dobré ráno, Piešťany!
  • 15. septembra 2024, 00:01

Dnes je nedeľa 15. septembra. Tento deň je sviatkom Sedembolestnej Panny Márie a Medzinárodným dňom demokracie a Dňom softvérovej slobody. Meniny má Jolana.

Foto: Zdenko Michalov

Ženské meno Jolana má maďarský pôvod a jeho voľný preklad je „dobré dievča“. Na našom území je toto meno menej zaužívané. Nositeľky oslovujeme Joli, Jolka, Jolanka.

Jolany sa radšej vyjadrujú skutkami ako slovami. Majú pozoruhodnú pamäť a sú príkladne taktné. Jolanky sú tiež dobré spoločníčky a nesmierne očarujúce hostiteľky. Svoje spoločenské a pracovné kontakty dokážu inteligentne využiť vo svoj prospech. V partnerských vzťahoch sú vnímavé a opatrné. Ich zdravie je priemerné.

Neprospieva im hlavne prepracovanie a nedostatok spánku. Stravou by si mali dopĺňať vitamíny D a E. Ovplyvňujú ich planéty Jupiter a Neptún. Ich šťastné farby sú svetlozelená a fialová. Ochranné rastliny pľúcnik a ruža, kamene rubín a smaragd.

V psom kalendári oslavuje meniny Sandy.

0 Shares

Najnovšie správy

Trnavský samosprávny kraj ponúkne počas Európskeho týždňa mobility od 16. do 22. septembra 30-dňové predplatné cestovné lístky na prímestskú dopravu…
  • 18.09.2024, 07:00
  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Spravodajstvo
streda, 18. septembra 2024
Meniny má Eugénia, zajtra Konštantín