Program Tradičného trnavského jarmoku v tomto roku zoškrtala predpoveď počasia

  • Spravodajstvo
  • 11. septembra 2024, 09:16

Tradičný trnavský jarmok bude v tomto roku bez niektorých akcií, dôvodom je očakávaný výdatný dážď v druhej polovici týždňa. Najväčšie kultúrno – spoločenské podujatie v meste sa začína vo štvrtok a potrvá až do nedele 15. septembra.

(Autor: trnava.sk)

Organizátori na základe predpovede počasia už dopredu zrušili sprievodné podujatie Stredovek pod hradbami, nebude ani Rozprávkový svet, ktorý sa mal prvýkrát konať na novom mieste v Ružovom parku. Keďže obe podujatia by sa konali v parkoch a pod stromami, prednosť dostala bezpečnosť aktérov aj návštevníkov. Ako informovalo Mestské kultúrne stredisko – Zaži v Trnave, koncerty v rámci Ľudovej veselice, ktoré sa mali odohrať na pódiu na obnovenom Námestí SNP, tiež nebudú. Rozlúčka s letom, na ktorej mali ľudí v amfiteátri baviť Richard Müller a Korben Dallas je takisto zrušená.

Naopak, koncerty na Trojičnom námestí zatiaľ zrušené nie sú. Ak počasie dovolí, návštevníkov jarmoku budú baviť v piatok Kmeťoband a Polemic, v sobotu Zuzana Smatanová a kapela Slniečko a bodku za jarmokom v nedeľu urobia Bukasový masív a Allan Mikušek. Stánky s občerstvením, remeselníci aj kolotoče budú tiež. Konať sa bude aj Včelársky festival na nádvorí Kreatívneho centra na Hlavnej ulici 17.

Mesto Trnava si v tomto roku objednalo monitoring počasia Slovenským hydrometeorologickým ústavom, ako organizátor jarmoku tak bude mať k dispozícii informácie o jeho aktuálnom vývoji. Takisto má k dispozícii SMS brány na hromadné zaslanie bezpečnostných informácií.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 15. septembra. Tento deň je sviatkom Sedembolestnej Panny Márie a Medzinárodným dňom demokracie a Dňom softvérovej slobody.…
  • 15.09.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 16. septembra. Tento deň je Medzinárodným dňom ochrany ozónovej vrstvy. Meniny má Ľudmila.
  • 16.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 17. septembra 2024
Meniny má Olympia, zajtra Eugénia