Plavci Kúpeľov získali na Zlatých pieskoch najviac medailí – aj zlatých

  • Plávanie / Šport
  • 5. septembra 2024, 00:08

Slovenský pohár v diaľkovom plávaní pokračoval 17. augusta štvrtým kolom, ktoré sa uskutočnilo v Bratislave v Areáli zdravia Zlaté piesky. Na programe boli majstrovské trate na 5 km po kategóriách a mix štafeta na 4×1500 m, ktorá bola zaradená len druhýkrát do programu majstrovstiev Slovenska. Pretekov sa zúčastnili plavci z 23 slovenských klubov v počte 49 mužov a 44 žien.

Štafety ŠPK Kúpele skončili na 4x1500 m mix na prvom a treťom mieste. (Autor: archív ŠPK Kúpele)

Výkonnostným oživením bolo 23 plavcov  českej juniorskej diaľkoplaveckej reprezentácie, ktorí absolvovali v predchádzajúcom týždni spolu so slovenskými juniormi sústredenie v Šamoríne. Preteky sa uskutočnili v príjemnom letnom počasí s teplotou vody 24-25 °C. Pred slnkom sa bolo treba skôr skrývať v tieni priľahlých stromov.

Športový plavecký klub Kúpele Piešťany vyslal do Bratislavy 14 chlapcov a 17 dievčat. V celkovom hodnotení obstál na jednotku, keď zo zúčastnených klubov získal najväčší počet medailových umiestnení – 26, z toho desať zlatých, desať strieborných a šesť bronzových.

Na majstrovskej päťkilometrovej trati bola najúspešnejšou pretekárkou ŠPK Kúpele Lucia Slámová, ktorá doplávala prvá medzi najmladšími juniorkami a získala majstrovský titul. Na bronzový stupienok v rovnakej kategórii vystúpila Kristína Királová. Medzi mladšími juniormi, 16-17-ročnými, si tretie miesto vybojoval Rastislav Čačík.

V disciplíne Slovenského pohára na 3 km si víťazstvo medzi 14-ročnými a staršími zopakovali tak ako v Piešťanoch Mário Stanček a Natália Ertlová. Nina Frištáková vyhrala 3 km medzi 12-ročnými dievčatami. Na strieborný stupienok vystúpili na rovnakej trati Anna Mária Schott, Nina Pecháčová a Patrik Tapušík. Bronzový úspech si na 3 km vyplávali Matúš Mihálik a Milica Martinkovičová.

Prvé miesto a zlaté ocenenie na 1 km trati medzi 12-ročnými rovesníkmi získali Aneta Schott a Patrick Budai. Medailu so strieborným leskom zavesili na krk organizátori Sabíne Bališovej, Ley Filipovej, Alexandre Tapušíkovej a Vivien Jägrovej. Tamara Sára Žažová bola na 1 km dištancii 11-ročných dievčat bronzová. Medzi chlapcami uspeli na striebornej pozícii Samuel Šiška a Tobiáš Šiška. V kategórii Masters sa na 3 km trati presadili a na zlatý stupienok vystúpili Pavel Škodný a Juraj Horil.

Na popoludňajší program sa v ŠPK Kúpele zvlášť tešili, lebo boli na programe štafety mix na 4×1500 m a v piešťanskom klube mali vysoké ambície. Napokon všetko dobre dopadlo a štafeta v zložení Lucia Slámová, Rastislav Čačík, Natália Ertlová a Filip Lányi po tuhom boji vybojovala majstrovský titul v kategórii Open. Na tretej priečke sa umiestnila tiež štafeta ŠPK v zostave Kristína Királová, Oliver Švec, Anna Mária Schott a finišoval Mário Stanček. V kategórii žiakov si majstrovský titul vybojovali Michaela Csenkyová, Lea Filipová, Nina Pecháčová a Milica Martinkovičová, na druhej pozícii doplávalo kvarteto Alexandra Tapušíková, Tamara Sára Žažová, Patrick Budai a Aneta Schott.

Radosť plavcov ŠPK na Zlatých pieskoch mala teda oprávnene medailový lesk.

Radoslav Suchánek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 20. októbra. Tento deň je Svetovým dňom osteoporózy a Medzinárodným dňom stromov. Meniny má Vendelín.
  • 20.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 21. októbra. Tento deň je Dňom pôvodných odrôd jablka. Meniny má Uršuľa.
  • 21.10.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
utorok, 22. októbra 2024
Meniny má Sergej, zajtra Alojzia