Dej románu sa odohráva v Berlíne v rokoch 1948-1953

  • Knihy
  • 3. septembra 2024, 00:01

Hovorí sa, že na Slovensku už takmer každý píše, ale, bohužiaľ, takmer nikto nečíta. Aby ste sa dokázali orientovať v labyrinte vydávanej literatúry, ponúkame vám literárny tip, knižnú ochutnávku na tento týždeň.

(Autor: Kontrast)

V českom vydavateľstve Kontrast vyšla kniha nemeckej autorky Ann-Sophie Kaiser – Slova a zázraky s podtitulom Román o osudech jednoho knihkupectví.

Dej románu sa odohráva v Berlíne v rokoch 1948-1953. Mesto sa spamätáva z vojny, obyvatelia sa snažia vyrovnať s minulosťou, začať znova. Rodina Klingerovcov s kníhkupeckou tradíciou prišla vo vojne o otca i syna. Dcéra Ruth sa rozhodne obnoviť kníhkupectvo v povojnovom Berlíne. Pomáha jej švagriná Róza, ktorej muž je nezvestný, ale ona dokáže svojím optimizmom priam zázraky… Uzavretá matka, záhadný brat – dvojča, Ruthin synček, Lore, dievča s tajomstvom, vytvárajú čitateľsky príťažlivú mozaiku vzťahov. Na pozadí rozdeleného Berlína a boja medzi okupačnými mocnosťami sa odohrávajú turbulentné osudy postáv. Veľké príbehy všedných ľudí vo víre dejín.

Ivana Papcunová

0 Shares

Najnovšie správy

Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 23. októbra 2024
Meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava