M. Gula: Všetci sme vedeli, čo chceme dosiahnuť

Kapitána mužstva Martina Gulu sme vyspovedali po vydarenej sezóne, v ktorej futbalisti PFK Piešťany postúpili do štvrtej ligy. V rozhovore sa dozviete, aké má pocity z postupu, čo očakáva v najbližšej sezóne či aké úspechy by mohol dosiahnuť klub v ďalších rokoch.

Martin Gula priviedol PFK Piešťany ako kapitán do štvrtej ligy. (Autor: PFK Piešťany)

Postúpili ste do štvrtej ligy. Aké sú vaše pocity z tohto úspechu a čo pre vás znamenajú?

Z takéhoto úspechu sa treba len radovať. Hrali sme atraktívny futbal, ktorý sa musel páčiť aj divákom. Dokonca na domácom ihrisku sme neprehrali ani jeden zápas. Túto sezónu by som zhodnotil veľmi pozitívne nielen pre postup, ale aj pre zapracovanie viacerých dorastencov a celkovo mladých hráčov do mužstva. Po dlhodobom zranení zasiahol do hry a pomohol k postupu rozhodujúcim gólom Denis Štefanka, vrátili sa stratení synovia klubu Valachovič a Guemache. Kabína sa rozrástla o dvoch nových členov, z ktorých sme mali určite najväčšiu radosť, keď prišli na svet Adamko Doktor a Mateo Gula. Všetky tieto veci perfektne zapadli do seba a odrazili sa na výkonnosti a súdržnosti tímu, ktorý dokázal ovládnuť ligu s desaťbodovým náskokom.

Aké boli kľúčové momenty sezóny, ktoré rozhodli o postupe?

Myslím si, že to boli momenty, ktoré stmelili kabínu a vďaka nim sme vytvorili skvelú partiu. Veľmi dôležitý bol príchod Karima Guemacheho, ktorý priniesol do nášho mladého mužstva obrovské množstvo skúseností, pokoja a smiechu. Kvalitnými posilami sme doplnili káder a od toho momentu sme si boli najväčším súperom my sami.

Ako hodnotíte celkový výkon tímu? Čo bolo najdôležitejšie, aby ste skončili na prvom mieste tabuľky?

Od úvodného tréningu sme všetci vedeli, čo chceme v sezóne dosiahnuť. K úspechu patrí tvrdá práca a bez nej by sme titul nezískali. Viacerí sme išli v dôležitých momentoch aj cez bolesť, druhí zasa uprednostnili iné povinnosti práve pred klubovými, ale všetci sme išli za spoločným cieľom.

Aké výzvy očakávate v štvrtej lige a ako sa na ne plánujete pripraviť?

Nasledujúca sezóna bude podľa môjho názoru extrémne náročná. Čakajú nás ťažkí súperi, ktorí sú v lige už niekoľko rokov. Z toho budú ťažiť, v zápasoch bude rozhodovať skúsenosť a futbalová kvalita. Počas prípravy odohráme stretnutia so súpermi z vyšších líg, ktorí nás preveria po všetkých stránkach. Liga je však dlhodobá súťaž a do výsledkov zasiahne omnoho viac faktorov. Musíme sa zodpovedne pripraviť a hrdo reprezentovať klub.

Ktorý zápas sezóny bol najťažší a prečo?

Ťažký bol azda každý zápas. My ako futbalové mužstvo sme museli dobýjať defenzívu súpera, ktorý len čakal na naše chyby. Na jeseň sme dostávali góly v záveroch zápasov, to nás stálo nielen body do tabuľky, ale naštrbilo aj psychické rozpoloženie mužstva. V jarnej časti sme boli koncentrovaní do posledného hvizdu a dokázali sme sa vyvarovať chýb, ktoré by nás stáli body.

Ako vidíte budúcnosť klubu PFK Piešťany a čo by ste si priali, aby dosiahol v nasledujúcich rokoch?

Želal by som si zažiť postup aspoň do tretej ligy. Myslím si, že klubu a mestu by to vrátilo zašlú slávu. Systematickou prácou s mládežou a zapracovaním mladých domácich talentov do A-mužstva to raz dokážeme.

zdroj: PFK Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

V rámci každoročnej výzvy Do práce na bicykli, najazdili Piešťanské tímy celkom 20 249,24 kilometrov. Keďže Piešťany sú odjakživa mestom bicyklov,…
  • 06.09.2024, 01:25
  • cyklistika / Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany / Šport
Dnes je nedeľa 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2024, 00:03
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 8. septembra 2024
Meniny má Miriama, zajtra Martina